2014 Yerel seçimleri sonrasında göreve gelen ve ASKİ'nin değişen Büyükşehir yasasıyla yeniden yapılanmasını sağlayan, büyük ve başarılı çalışmalara imza atan Rahmi Pekar; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı törenle yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü Genel Müdürlük görevini yine ASKİ Genel Müdür Yardımcısı olan Hüseyin Oprukçu'ya devretti.
Törende konuşan Başkan Hüseyin Sözlü ASKİ'nin gelirini de projelerini kat kat arttıran ve başarılı çalışmalara imza atan Rahmi Pekar'a teşekkür ederken, kendisiyle Büyükşehir birlikte mesaimize devam edeceğiz dedi. Sözlü daha sonra da "yeni Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Oprukçu da yine ASKİ'nin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır, hem gelirini hemde projelerini arttıracaktır" dedi.

Başkan Sözlü'nün konuşmalarından sonra Rahmi Pekar; zor bir görev sayın Hüseyin Oprukçuya başarlar diliyor ve teşekkür ediyorum. bu bir bayrak yarışı ve artık bayrak Hüseyin beyde; başarılı olacağına inanıyorum ve kendisine hayırlı olsun diyorum" dedi.  Görevi devralan ASKi yeni Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu da; "Bu göreve layık olmaya çalışacağım. Gerçekten bu bir bayrak yarışı ve bizde bu bayrağı en iyi şekilde taşıyıp layıkıyla Adanalılara hizmet edeceğiz. Ben sayın Genel Müdürümüz Rahmi Pekar beye de hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Rahmi Pekar'a önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü plaket takdim etti.  Daha sonra da görevi devralan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, Pekar'a plaketini ve çiçeğini takdim etti.