Adana merkez ilçeleri başta olmak üzere kırsalda da birçok hayati projeye can suyu katan ASKİ, Cumhuriyet tarihinin en sulu hizmetini vatandaşın ayağına kadar ulaştırdı. Dağları taşları aşarak hiç şebekesi olmayan noktalara proje üretti, su iletti. Şebekesi olan ancak çeşmelerinden su akmayan köylere de yine ASKİ, ciddi yatırımlar yaparak çeşmelerden su akmasını sağladı. ASKİ bu çalışmaların büyük bir kısmını kendi öz kaynaklarıyla hayata geçiriyor.

İçme suyu konusundaki sorunları ortadan kaldıran ASKİ, kanalizasyon ve yağmur suyu konusunda da ciddi yatırımlar yaparak büyük felaketlerin ve sel baskınlarının önüne set çekti. Çok büyük projeler üretip vatandaşların sorunsuz altyapıya kavuşmasına büyük katkı sağlayan ASKİ, hizmetleriyle göz dolduruyor.

Birbirinden önemli ve dev hizmetleri Adanalılara sunan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, bu kez de Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu kollektör hattı ile ''Buruk Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi Projesi''ni hayata geçiriyor. 20 milyonluk ciddi bir yatırım olan projeye yaklaşık 3 hafta önce başlayan ekipler 600 metrelik kısmına 400’lük boruları döşedi. Tamamı yaklaşık 35 kilometre olan projenin 15 kilometresini ana kollektör hattı oluştururken; kalan 20 kilometrelik kısmını da Buruk Mahallesi'nin iç şebekesi oluşturuyor.

SÖZLÜ: ''VATANDAŞLARIMIZIN EN İYİ HİZMETİ ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''
    
Çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, bölge halkı ve muhtarların da büyük ilgisiyle karşılaştı. Çalışmaları titizlikle yapan ASKİ ekiplerinden bilgi alan Başkan SÖZLÜ, Adana’ya hizmet ederken gelecek seçimlerin kaygısı ile hareket etmediklerini ifade etti. SÖZLÜ, “Hesap adamı değil dava adamıyız. Oy hesabı yapmıyoruz; vatandaşlarımızın rahat etmesi ve en iyi hizmeti alması için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
OPRUKÇU: ''GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR ALT YAPI BIRAKACAĞIZ''
Dev yatırımlarla, tarihi ve hayati projelere imza atan ASKİ, bu proje ile Buruk Mahallesi'ne bağlı bulunan İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerine kanalizasyon hattı döşeyerek fosseptik çukurlarından kurtarmayı hedefledi. Ayrıca kanalizasyon hattı ve bağlantıları olmayan Buruk merkezi ve Buruk TOKİ Konutlarının da kanalizasyon hattına kavuşturulması planlanıyor. Bu hayati projenin bir diğer amacı ise; Sarıçam merkez mahallelerini toplayan ve Kozan yolundan geçerek Yüreğir kollektörüne bağlanan hattı rahatlatmak ve tüm Yüreğir İlçesi'nin yükünü hafifletmek. Çınarlı, Çarkıpare, Akkuyu, Boynuyoğun, Gültepe mahallelerini toplayan kolektör hattı, üniversitenin kolektör hattına bağlı iken buradan ayrılıyor ve Buruk kolektörüne bağlanıyor. Üniversite – Köprüköy kolektörüne döşenecek olan 1400, 1200 ve 1000’lik borular da hat üzerinde herhangi bir sorun yaşanması engelleyecek. 

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; ”Gelecek nesillere sorunsuz bir alt yapı bırakma gayretindeyiz. Hayata geçirilen projelerin ne kadar yerinde ve önemli olduğunu gördükçe daha da iyilerini hedefliyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın her daim teminatı niteliğindedir. Başkanımız Hüseyin SÖZLÜ ile birlikte hep daha iyiye gideceğiz.” dedi.