Daha önce temizliği yapılan dereler sayesinde aşırı yağmurlarda taşkınlar önlenirken sinek ve benzeri haşerelerden de bölge halkı kurtulmuş oldu. Yine şehir merkezi başta olmak üzere birçok ilçede bulunan derenin ıslah çalışmaları ve temizliği yapılıyor. Böylelikle dereler sorun olmaktan çıkıyor.

ASKİ Dereler Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Seyhan İlçesi Küçükçıldırın Mahallesi'nde bulunan derenin temizliğini gerçekleştirdi. Bunda böyle 2 kilometrelik güzergahta bulunan bölgede derelerden kaynaklı herhangi bir sorun yaşanmayacak ve olası aşırı yağışlarda da meydana gelebilecek su taşkınlarının önüne geçilecek.

Yapılan dere temizliklerini değerlendiren ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda sadece alt yapı değil, şehrimizin estetik görünümüne katkı sağlamak için de çaba harcıyoruz. Sorunları çözme noktasında elimizden gelen ne varsa fazlasını yapmak için durmadan, yılmadan, gece gündüz demeden çalışma gayretindeyiz. Derelerin bakım ve onarımı bizim için önemli; bu bölgelerde yapılan temizlik hem sinek oluşumunu hem de su baskınlarını önlemektedir. ASKİ ekipleri, sorunsuz bir Adana için her zaman ayrı noktalarda mücadele vermektedir.” dedi.