İlk etapta 2000 mm'lik beton borular döşenen yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki hat, bağlantı noktalarının da yapılıp 1600 mm'lik boruların döşenmesiyle birlikte Gürselpaşa Mahallesi'nden Kanal Kıyıboyu güzergahına kadar gelecek. Yaklaşık 1 aydır bu projede çalışan ASKİ ekipleri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birbirinden ayrılmasını sağlayarak mahallede su taşkınları ve kanalizasyon problemlerine son verecek. Mahallenin tüm atıkları, TD8 projesi dahilindeki diğer yerler gibi, yeni kollektör hattı vasıtasıyla Batı Atıksu Arıtma Tesisleri'ne ulaştırılacak. 

OPRUKÇU: ''ADANA İÇİN ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU, geçtiğimiz sene tamamlanan ’'TD8 Drenaj Kanalı Kenarı Kanalizasyon Kollektörü’’ projesinin yaklaşık 20 mahallenin kanalizasyon ve altyapı sorununa son verdiğini hatırlatarak Gürselpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmanın da vatandaşların mağduriyetini gidereceğini söyledi. 
Genel Müdür OPRUKÇU, sözlerini şöyle sürdürdü:
 ''Önceden ‘pis kanal’ olarak adlandırılan TD8 Drenaj Kanalı, ekiplerimizin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde iyi hale geldi ve çok geniş bir alanın tüm problemlerini ortadan kaldırıldı. Gürselpaşa Mahallesi'ndeki sorunlara da kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu kapsamda TD8 hattına bağlantılar yaparak Kanal Kıyıboyu güzergahını da bu hatta dahil edip hattı uzatıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın kanalizasyon bağlantıları nedeniyle yaşadığı sorunlar bir daha yaşanmayacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün de destekleri sayesinde daha yaşanabilir bir Adana için üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz.’’