Sarıçam ve Seyhan'daki tüm dere yataklarını temizleyen ASKİ ekipleri, hem kötü görüntü hem de koku ve sineklerin oluşmasına engel oluyor. Sarıçam ve Seyhan'da yaklaşık 50 kilometreyi bulan dere yatakları artık tertemiz olurken; sırada Karataş'ın dereleri yer alıyor. Karataş'ta bir haftadır çalışan ASKİ ekipleri, üç ayrı derede toplamda 10 kilometrelik mesafeyi en geç 1 hafta içerisinde tamamlayacak ve diğer ilçelerdeki çalışmalarına başlayacak.
 
ASKİ tarafından yapılan çalışmalar Karataş halkının da dikkatini çekti. Esnaf Ali Topuz; ”İlçemize yapılan hizmetleri takip ediyoruz. Köylerimize kadar otobüs geldi, yollarımız yapıldı, suyumuz geldi. Artık derelerimiz de temizleniyor. Hüseyin Sözlü Başkanımdan Allah razı olsun, sağ olsun, var olsun.” dedi.
 
ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu ise, ''İşimiz sadece su gibi görünse de aslında biz bu şehrin en ücra köşesine bile ne gerekiyorsa hizmet olarak götürüyoruz. Olaya sadece alt yapı olarak bakmıyoruz. Şehrimizdeki dereler de, aşırı yağmurlarda önemli rol üstleniyor. Bu bakımdan gerek temizliğini yaparak gerek de ıslahını gerçekleştirerek oluşabilecek sorunları ortadan kaldırıyoruz.” şeklinde konuştu.