Hizmet kalitesini ve kapsamını her geçen gün artıran Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Adana’nın daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Adana genelinde hummalı bir çalışma başlatan ASKİ ekipleri, günde 3 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattının temizliğini gerçekleştiriyor.

Çalışmalarında çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir yaklaşım sergileyen ASKİ, Adanalıların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sorun oluşmasını beklemeden kanalizasyon hatlarını periyodik olarak temizliyor. ASKİ'nin kendi bütçesiyle almış olduğu ve yüksek verimlilik sağlayan kombine kanal temizleme araçları, yüksek basınçlı su sistemi sayesinde hat içerisinde tıkanıklığa yol açan atıkları parçalayıp vakumlayarak hatların temizlenmesini sağlıyor.

Kombine kanal temizleme araçlarıyla ilk günkü temizliğine kavuşan kanalizasyon hatlarının tıkanmaması için vatandaşların da titiz davranması gerekiyor. Mutfak, tuvalet ve banyo giderlerine kanalizasyon sisteminin tıkanmasına yol açabilecek yabancı maddeler atılmadığı takdirde, kanalizasyon şebekesi işlevini sorunsuz yerine getirmeye devam edecek.