Büyükşehir Belediyesi ekipleri soğuk geçen ve aşırı kar yağışları sonucu kapanan yolları açarken; ASKİ ekipleri de sorunsuz içme suyunun ulaşması için elinden geleni yapıyor. ASKİ bir taraftan yatırımlarını sürdürürken bir taraftan da kırsal bölgede yaşayan vatandaşların aşırı yağmur ve kar yağışlarında sorun yaşamamaları için 7/24 hazır halde çalışma yapıyor.

ASKOM'A GELEN İHBARLAR ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

ASKİ, tüm ilçe ve mahallelerde meydana gelen arızalara anında müdahale ederken; ASKİ Koordinasyon Merkezi (ASKOM) ALO 185 hattına vatandaşlardan gelen ihbarlar da anında değerlendirilerek çözüme kavuşuyor. Kanal açma araçları ile tıkanıklıklar gideriliyor ve vidanjörler aracılığı ile evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular toplanıyor.



ASKİ EKİPLERİ EKSİ 15-20 DERECE SOĞUKTA ÇALIŞIYOR

Tüm Türkiye'de olduğu gibi kentimizde de aşırı yağan karlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak ASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için kar kış demeden eksi 15 ila 25 derece arasında soğuk havada sorunları anında tespit edip yerinde onarıyor. Yoğun kar yağışının yaşandığı bölgelerde çalışmalara ağırlık veren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, bir yandan karın altında arızaları gidermek suretiyle vatandaşların susuz kalarak mağdur olmaması için aralıksız hizmet verirken bir yandan da karla mücadele ederek yolların açılmasını sağlıyor. Özellikle vatandaşların kış mevsimi nedeniyle zor durumda kaldıkları Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli, Aladağ, Pozantı gibi ilçelere ağırlık veriliyor.

KANAL VE IZGARA TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI MEYVESİNİ VERDİ

ASKİ ekiplerinin yaz başından bu yana rutin olarak Adana genelindeki tüm mahallelerde ve ilçelerde sürdürdüğü kanal ve ızgara temizliği çalışmaları da, yaşanan aşırı yağmur ve kar yağışlarında meyvesini verdi. Daha öncesinde su baskınlarının ve taşkınlarının meydana geldiği noktalarda artık bu ve benzeri sorunlardan eser kalmadı. 

Bazı ilçelerde aşırı yağan karlar nedeniyle su saatleri ve su boruları patlayan vatandaşların yardımına da yine ASKİ koştu. Ayrıca ASKİ ekipleri sadece içme suyu noktasında değil, aşırı kar yağışlarının olduğu bölgelerde de ulaşımın aksamaması için Büyükşehir ekiplerine yardımcı oluyor.