ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, “Kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir.” dedi.
Oprukçu sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Maalesef bazı vatandaşlarımız kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini çöp kutusu zannederek çöpleri bu alanlara atıyorlar. Kanalizasyon hatları çöp kutusu olarak algılanmamalı. Çünkü atılan her çöp, kanal tıkanıklıklarına neden oluyor. Bu da yine vatandaşlarımızın sıkıntı çekmesine neden oluyor. Kanalizasyonlardan hurda haline gelmiş kaynak makineleri, pantolonlar, gömlekler gibi çöpler dahi çıkmaktadır. Kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir.
Kanalizasyon şebekesine suda erimeyen ve su akışını geciktiren tuvalet kağıtları, pedler, kumaş lifleri, saç, kum, toprak, mermer tozu, metal, cam, paçavra, odun, plastikler, pet şişeler vb. malzemeler de atılmamalıdır. Söz konusu malzemeler suda erimez, suda hareket etmez ve tortular halinde birikerek kanalizasyon hatlarında tıkanmalara neden olur. 

Özellikle kış mevsiminde giderlere atılan evsel yemek yağı atıkları ve sanayi bölgelerinden atılan yağ atıkları donarak hatların tıkanmasına neden olurken daha kötü sonuçlara yol açabilmektedir.
Tuvaletlerde bir çöp kutusu bulundurulmalı ve tıkanmaya neden olabilecek malzemeler çöp kutusuna atılarak, kanalizasyon hatlarındaki tıkanmaların önüne geçilmelidir. 
Şehrimize hizmet veren, şehrimize ait kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir. Tüm halkımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.”