Adanahabermerkezi.com
Mevcut sayaçların 50 TL civarında olduğu (Arızalı sayaçlar ASKİ tarafından 39 TL + KDV’ye mevcut sayacın aynısıyla değiştiriliyor) bir dönemde su sayaçlarının “Akıllı” sayaçla 360 TL’ye değiştirilmesi vatandaşı isyan ettirdi.
Geçtiğimiz ay basınla toplantı yapan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu konuyla ilgili bilgi vermiş, sayaç fiyatlarının da 12 ay eşit taksitte alınacağını da belirtmiş ama ücret konusu geri planda kalmıştı.
****
Oprukçu yaptığı açıklamada konuya ilişkin şunları söyemişti;
“10 YILLIK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ SAYAÇLARLA SU KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN DEĞİŞTİRİYORUZ”
“10 Yıllık ömrünü tamamlamış ve 75 metreküp üzerinde tüketim yapan abonelerin su sayaçlarının değişmesi ilgili yasa ve yönetmelik gereğidir. Özellikle 7 ve 8. yıldan sonra sayaçlar %30, 10. yıldan sonra da %50 civarında su kaybına neden oluyor. Bizde yasal çerçevede tıpkı Elektrik sayaçlarında ve diğer illerde olduğu gibi sayaçları değiştirmemiz gerekiyordu. Bu değişimlerle birlikte hem kayıplarımız ortadan kalkacak, hem de uzaktan okuma ile açma kapama işlemini de uzaktan yapabileceğiz, yani kısacası teknolojiyi yakından takip etmek zorundayız” diyen OPRUKÇU; “ ASKİ olarak yaptığımız birçok proje ve AR-GE çalışması birçok şehir tarafından beğeni ve takdirle karşılanırken, aynı zamanda da örnek teşkil etmektedir.


 “SU SAYAÇ ÜCRETLERİ 12 EŞİT TAKSİTTE FATURAYA YANSIYACAK”
840 bin abonenin olduğunu belirten ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; değişen su sayaç ücretlerinin faturaya 12 eşit taksitte yansıyacağını belirtti. “Şu ana kadar yapılan sayaç değişimiyle su kayıp ve kaçakların önlemesinden dolayı ASKİ kasasına yaklaşık olarak 1,5 milyon TL girdi” diyen OPRUKÇU; “Çatalan Arıtma Tesisini yapanlardan Allah razı olsun, özellikle aşırı sıcakların yaşandığı yaz aylarında 480 bin metreküp su veriyoruz”

Şimdi ise vatandaşa akıllı sayaç için 360 TL’lik fatura çıkarılıyor. Vatandaş ise 100 TL’den 250 TL’ye kadar fiyatı bulunan akıllı su sayaçlarının neden 360 TL’ye vatandaşa satıldığını ve kimlerin bu işe evet dediğini merak ediyor.