İçme suyu ve Kanalizasyon projelerine de gece gündüz demeden hız veren ASKİ, Adananın her noktasına ulaşarak vatandaşlara sorunsuz, temiz ve ucuz su götürmek için çalışıyor.
“HAT YENİLEME VE BAĞLANTI NOKTALARI SORUNSUZ”
ASKİ Kanalizasyon ekipleri Kozan yolu üzerindeki hat yenileme çalışmalarına başladı. Yolu Trafiğe kapatan ekipler önce Kanalizasyon borusunun olduğu noktayı iş makineleriyle açarken bağlantı noktasındaki boruları da değiştiriyor. Böylelikle ekiplerin birkaç günlük çalışmasıyla Kozan yolu üzerindeki kanalizasyon hat yenileme projesi de tamamlanmış olacak.
BURUK’TA YENİ OLUŞAN MAHALLELERİN ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”
ASKİ, hem şehir merkezinde hem de kırsalda çalışmalarına devam ederken, birçok yeni yapının yer aldığı Buruk mevkiinde de vatandaşlardan gelen istek ve talepler doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Özellikle Buruk bölgesinin sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak olan Buruk Kollektörleri Projesinin ilk aşaması tamamlanırken, yine büyük emeklerle ve çalışmalar sonucunda imzalanan JICA Kredisiyle ikinci etap çalışmaları da başlayarak Adanalılara en iyi hizmet verilecek ve Buruk mevkiinde ki gerek içme suyu gerekse Kanalizasyon sorunu tamamen ortadan kalkacak.
“SARIÇAM DERESİ TERTEMİZ”
Sarıçam Deresi, Kanal boyunca Adanalılar yürüyüş yaparken, çocuklar da adeta kanal içini spor kompleksi gibi kullanıyor. Sarıçam Deresinin ıslahından sonra yapılan ve Kanal oluşturulan yerde ki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’yi hem bu proje hem de kanal içi temizliğinden dolayı takdir ederken kötü kokulardan da kurtulduklarını ifade ediyorlar.
“LÜTFEN KANAL İÇİNE VE MAZGALLARA ÇÖP ATMAYALIM”
 Adanalılara en iyi ve en kaliteli hizmeti verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, “gerek kanal içleri gerekse mazgallar özelliklede kış aylarında önem arz etmekte, ekiplerimiz sizlerin sorunsuz günler geçirmeniz için ellerinden gelen çabayı gösterirken sizlerden de duyarlı olmanızı istediğimiz konu kanal içlerine ve mazgallara gereksiz olan çöpler ile kağıt ve bez parçalarını atmamanız” dedi.