Adanalılara en ucuz, en kaliteli ve en iyi içme suyunu ulaştırmayı kendisine ilke edinen ASKİ, bu bağlamda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle yeni yatırımlar ve projeleri hayata geçiren ASKİ,  içme suyu hat yenileme ve kanalizasyon çalışmalarında da tam gaz Adanalılara hizmete devam ediyor.
Bütünşehir yasasıyla birlikte tüm ilçelere hizmet götüren ASKİ, ilçe ve siyasi ayrım yapmaksızın çalışmalarına devam ederken, gerek şehir merkezi, gerekse de kırsalda birçok yatırım ve projeye imza atıyor. Farklı ve çok sayıda çalışma noktaları ile Adanalılara hizmet veren ASKİ’nin, Yatırımlar ve İnşaat Daire Başkanlığına bağlı ekipleri Kozan Yolu, Buruk Mezarlığı ve Kılıçlı Köyü arasındaki İçme suyu şebeke hat yenileme çalışmasında artık sona geldi. 11 Kilometrelik çalışmanın 9,5 kilometresini pvc 160’lık içme suyu borusu oluştururken,1,5 kilometresini de 225’lik borular oluşturmakta. 10 gün sonra bu projenin tamamlanmasıyla birlikte orada bulunan bölge halkının su sorunu da tamamen ortadan kalkacak.
Mustafalar Köyü mevkiinde ki vatandaşların sorunlarına da çözüm üreten ASKİ, yine o bölgede vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve sorunsuz temiz su içebilmesi için Sarıçam ilçesi Mustafalar mahallesi İçme suyu şebeke projesini programa aldı. Çok kısa sürede 15 kilometrelik çeşitli ebatlarda içme suyu borularını döşeyen ekipler yaklaşık olarak 10-15 gün içerisinde bölge halkına sağlıklı ve temiz su içirebilecekler.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ”Çalışmalar ve projeler hakkında; ekiplerimiz Adanalı hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Gerek muhtarlarımızla yaptığımız istişareler gerekse de çeşitli ziyaretlerde vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda projelerimizi programa alarak sorunları ortadan kaldırıyoruz, projeleri hayata geçirirken çok ciddi denetlemeler yaparak kontrolörlerimiz aracılığıyla en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.