Yüreğir Arıtma Tesisi ile D-400 Karayolu arasındaki muhtelif mahallelerde ana kollektör kanalizasyon inşaatı (Buruk Kollektörü) yapım işini sürdüren ASKİ, aynı proje kapsamında Yüreğir İlçesine bağlı Levent Mahallesi’nde yer alan Mobilyacılar Sitesi’nde 1800mm çapında çelik boru içerisine 1600mm çapında CTP boru ile 102 metre yatay delgi çalışmasına başladı.
PEKAR: ‘’KALICI ÇÖZÜMLERE İMZA ATIYORUZ’’
Yapılan çalışmaları değerlendiren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ilçelerdeki altyapı sorunlarını hızla çözdüklerini ifade etti. Çalışma yaparken ASKİ olarak kalıcı çözümlere imza attıklarını belirten Genel Müdür Pekar, ‘’Bu proje sayesinde Yüreğir ve Sarıçam ilçelerimizin atıksu sorunu son bulacak. Atıksular mevcut arıtma tesisine ulaştırılacak ve vatandaşlarımız da hak ettikleri temizliğe kavuşacak. Kapsamlı çalışmamız dahilinde Mobilyacılar Sitesi’nde de yatay delgi çalışması başlattık. İnşallah, bayramdan önce olacak şekilde problemleri çözmeyi planlıyoruz.’’ şeklinde konuştu.
YÜREĞİR VE SARIÇAM’IN ATIKSU SORUNU BİTİYOR
Söz konusu projede, Yüreğir’de bulunan Bahçelievler, Yeşilbağlar, Koza, Güzelevler, Yenidoğan Mahalleleri ile Sarıçam ilçesinin tamamımın atıksularının toplanarak Yüreğir Atıksu Arıtma Tesisi’ne deşarjı amaçlandı. Kollektör hattı, 2045 yılı nüfus projeksiyonuna göre 500.000 kişilik bir nüfusa hizmet verecek şekilde yapılacak.
Yapılan iş kapsamında 651 metre boyunca 2000mm çapında boru, 2651 metre boyunca 1800mm çapında boru, 2064 metre boyunca 1600mm çapında boru, 91 metre boyunca 1400mm çapında boru ve 24 metre boyunca da 1000mm çapında boru kullanılacak. 
Çalışmaların Eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.