Kent merkezine yerleştirilen sulukların en önemli özellikleri ise, hayvanlar su içerken eksilen suyun yerine yeni ve taze suyun gelmesi. Kendi kendini dolduran otomatik sulukların bakım ve temizliğinin her ay düzenli olarak ASKİ personelleri tarafından yapılacağı belirtildi. 

PEKAR: ‘’DİLSİZ DOSTLARIMIZIN YANINDAYIZ’’

Adana geneline 50’den fazla suluğun yerleştirildiğini belirten Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, zaman içerisinde suluk sayısının daha da arttırılacağını ifade etti. Pekar, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Dilsiz dostlarımızın sesi olacağız. Doğada yaşayan birçok canlının su ihtiyacını giderecek doğal ortamlar oluşturacağız. Ancak biz minik dostlarımız için böyle bir çalışma gerçekleştirirken mevcut suluklar kötü niyetli kişiler tarafından tahrip ediliyor. Onlar bu sulukları kırıp dökerken, kendilerinin ne kadar suya ihtiyacı varsa doğada yaşayan canlıların da o kadar suya ihtiyaç duyduğunu düşünmeliler. Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.’’

SULUKLAR İSRAFI ÖNLÜYOR

Kendi kendini dolduran otomatik sistem sayesinde suyun boşa akması önlenmiş oluyor ve israf yapılmıyor. Sokak hayvanları hiç susuz kalmazken, bu işlemler esnasında insan gücünün kullanılmıyor oluşu da sistemin avantajları arasında yer alıyor.

Sokaklara yerleştirilen sulukları gören vatandaşlar, Çukurova’da insanların dahi dayanamadığı sarı sıcakta, dilsiz ve çaresiz dostları unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür etti.