ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, açıklamada, eğitimin olmazsa olmaz şartlardan olduğunu belirterek, 'Daha önce de, insan ilişkileri ve iletişim, iş sağlığı ve güvenliği, birimler arası evrak takibi esasları, NLP eğitimi, bilgi edinme kanunu eğitimi, yangın söndürme eğitimi, sivil savunma ve deprem eğitimi, elektronik (orta gerilim) eğitimi, mobil vinç ve forklift kullanım eğitimi gibi bir çok eğitim düzenledik' dedi.

Türkiye'de ilk kez, üst düzey etik eğitmeni eğitimini başlattıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'Amacımız, kamuda etik kültürünü yerleştirmek, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirlemek, bu ilkelere uygun davranış göstermeleri açısından onlara yardımcı olmak ve görevlerin yerine getirilmesinde adalet, dürüstlük, saydamlık ve tarafsızlık ilkelerine uygun ortamlar sağlamak.

Alınan bu eğitimler bizim Türkiye'de bir numara olmamıza katkı sağlayacak eğitimlerden. Ancak, alınan bu eğitimleri uygulamak çok önemli. Yani sözde kalmayacak, çalışmalarımızda da uygulayacağız. Eğitim bizim için önemli, çünkü, işçimizden müdürlerimize kadar herkes ASKİ'yi temsil eder. Bir elemanımızın yapacağı doğru ya da yanlış bir davranış hepimize mal olur. Biz her zaman en iyisini ve doğrusunu yapmak zorundayız. Bunun için eğitim şart.'