Söz konusu iş kapsamında Çukurova İlçesine bağlı Toros Mahallesi’nde bulunan Hayal Park civarında toplam 420 metre uzunluğunda kanalizasyon hattının yenilenmesi sağlanacak. 400 mm ve 600 mm çapındaki beton boruların kullanılacağı çalışma sayesinde vatandaşların yaşadığı problemler engellenmiş olacak.

Çalışma hakkında açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, her zaman vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşamasını amaçladıklarını ifade etti. Genel Müdür Pekar sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Yapılan çalışmalarda mahallelerin nüfus artış hızını göz önünde bulundurarak sağlam bir altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. Kanalizasyon hattının yetersiz olduğu yerlerde ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eski hatlar yenileniyor. Hayal Park civarında hedeflenen 420 metrelik kanalizasyon hattı yenilendikten sonra bugüne dek yaşanan sıkıntılara son vermeyi amaçlıyoruz. Orası yoğun bir bölge. Altyapıyı o yoğunluğu kaldıracak hale getirmeliyiz. Kararlıyız, Adana’nın kanalizasyon ve içme suyu problemini tamamen çözeceğiz.’’

Kanalizasyon hattı yenileme çalışmasının Temmuz ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.