Gündüz saatlerinde, 15 Temmuz şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin adının verildiği ortaokul ile Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çeşitli okullardan gelen öğrencilere birer sunum gerçekleştiren İlker Astarcı, akşam saatlerinde ise Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Akşamki toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Halkla İlişkiler Başkanımız Sayın İlker Astarcı, Adana’ya geldi. Kendisini ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye 15 Temmuz’da çok lanetli bir gece yaşadı. Bu hainliğin acısını ve etkilerini tüm benliğimizde hissettik. Bu toplantıların çok yararlı olduğuna inanıyorum. Halkımız iki ay boyunca bu hain girişime karşı tepkisini ortaya koydu. Milletimizin ve hemşehrilerimizin, bundan sonra da ülkeye, vatana ve demokrasiye olan bağlılıklarını kararlılıkla sürdüreceklerine inanıyorum” dedi.

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından STK temsilcilerine yönelik konferansını gerçekleştiren İlker Astarcı sunumunda, “Artık eski Türkiye yok. Her gün daha da büyüyen, her gün daha da güçlenen ve dünya çapında her konuda söyleyecek sözü olan bir Türkiye var. Ve böyle bir Türkiye’ye dünya hiç alışık değil. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir Türkiye’nin güçlenmesi istenmiyor. Son yıllarda ülke olarak birçok devasa projeye imza attık. Devletimizin gelişip güçlenmesini hazmedemeyen odaklar maalesef, ülkemiz ve dünya tarihine geçen bir vahşete imza attılar” ifadelerini kullandı.

Hain darbe girişimi sırasında Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunduğunu ve vatandaşlarımızın gösterdiği kahramanca mücadeleye bire bir şahit olduğunu ve yaşadığını kaydeden Astarcı, “O gece gördük ki Cenab-ı Allah bu milletin göğsünden korkuyu söküp almış. Halkımızın gösterdiği kahramanlık, demokrasi tarihimize altın harflerle kazındı. Düşmanın bile yapmadığını bu hainler yaptı. Düşman bile savaş halinde TBMM’yi bombalamadı ancak bu hainler kendi milletinin evini, kendi meclisini bombaladı” diye konuştu.

Konferansında, 15 Temmuzun niçin gerçekleştiğini ve o gece neler yaşandığını slayt sunumu eşliğinde çeşitli görsellerle anlatan, son bölümde ise Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak şehit ailelerini ziyaretleri sırasında kendilerine aktarılan bazı hikâyeleri katılımcılarla paylaşan İlker Astarcı, sık sık alkışlarla kesilen sözlerini, “Milletimizdeki bu özgüven, cesaret ve vatan sevgisi oldukça, hain odaklar emellerine asla ulaşamayacak. Ülkemiz her açıdan gelişip büyümeye, gücüne güç kalkmaya devam edecek” sözleriyle noktaladı.