Komitenin yaptığı ilk toplantıya Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Birsen Ergün, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, TMMOB Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Bostan Budak, Seyhan Ziraat Odası 2. Başkanı Cahit İncefikir, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Karabucak ve ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel katıldı. Komite başkanlığına oybirliğiyle Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru seçildi.
Tarımsal gelişme noktalarının değerlendirildiği toplantıda, ilk hedef olarak narenciye ürünleri için etkin tanıtım yapma kararı aldı. Adana’da 1,5 milyon ton narenciye üretiminin olduğu belirtilirken, üretimde ülke lideri olan kentin ürünlerinin ihracat ve pazarlamasının başka iller tarafından yapıldığına dikkat çekildi. Komite toplantısında ayrıca Adana’nın narenciyede doğru modelleme ve kurumlararası kollektif çalışma ile üretim alanlarının büyümesi, ürün çeşitlendirme, işleme, depolama, ihracat imkanlarının arttırılmasının mümkün olduğu bildirildi.
ATAK Tarım Komitesi, planlama ve genişleme çalışmaları için periyodik olarak bir araya gelecek ve projeler için ilgili kamu ve özel kesim kurumlarıyla işbirliği yapacak.