Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na projeleriyle başvuran öğrenciler destek almaya devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü, Seyhan İMKB Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencileri Emine Kayacı ve Hacer Gökbudak tarafından, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Programı kapsamında hazırlanan projeye destek verdi. Destek kapsamında, 5 adet atık pil getiren vatandaş, Seyhan Nehri’nde gondol gezisi yapabilecek.
PROJE, BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE DAHA ETKİN HALE GELDİ
Projeyle ilgili bilgi veren Seyhan İMKB Fen Lisesi’nde görevli Fizik Öğretmeni Özgür Develi ve Müdür Yardımcısı Pınar Şendur; “Öğrencilerimizin, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sunmak üzere hazırladıkları, atık pillerin geri dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla yapılan proje, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle daha etkin hale geldi. 5 adet atık pili Gondol Marina’daki pil kutusuna atanlar, gondola ücretsiz binebilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA DA KAPSAMA ALINABİLİR
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ise belediye olarak atıkların geri dönüşümüyle ilgili vatandaş farkındalığı oluşturmak amacıyla çaba gösterdiklerini belirtti. Vatandaşların ambalaj atıkları ile Seyhan Nehri’nde ücretsiz gezintiye çıktıkları gondollara, atık piller ile de binilebileceğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, ilerleyen zamanlarda projenin metro ve şehir içi ulaşım ağında da kullanılmak üzere geliştirilebileceğini kaydetti.
DESTEK DEVAM EDECEK
Atık pillerin geri dönüşümüyle ilgili projeyi değerlendiren Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün, “Öğrenci kardeşlerimizin böyle yaratıcı projeler ürettiğini görmek gerçekten çok güzel. Öğrencilerimize her türlü desteği sağlayacağız” diye konuştu.