SERGİYİ ÇELİKCAN AÇTI
Yoğun ilgi gösterilen ve M1 Merkez Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışını ise, Adana’nın merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Okul Müdürü Ramazan Başol ile birlikte gerçekleştirdi. Sergiye eşi Mehtap Çelikcan ve oğlu ile birlikte katılan Mahmut Çelikcan, “Bu cıvıl cıvıl yavrularımızı görünce geleceğimizin çok aydınlık olduğunu görmekten büyük mutluluk duydum” dedi.

 

ÜRETKENLİKTE  SINIR YOK

Daha sonra anaokulu öğrencilerinin çalışmalarını yakından inceleyen Çelikcan, öğrenci velileri ve çocuklarla yakından ilgilenip, okul idarecilerinden de bilgi aldı. Burada ‘Eğitici Oyun ve Oyuncaklar Sergisi’ ile ilgili olarak oluşturulan panoyu da inceleyen Çelikcan’a, görevli öğretmenler anaokulunda öğrencilere verilen dil eğitimi, Mental Aritmetik çalışmaları ve İngilizce  Dil Eğitimi hakkında da bilgi verdi.  Atık meteryallerle üretkenliğin sergilendiği etkinlikte, plastik kaşıklarla süslenmiş ayna, makarnadan bal kovanı, pet şişe ve tahta ve bez parçalarından insan vücudunun iç organlarına kadar yüzlerce eserin yer aldığı sergi ilgiyle izlendi.

 

“YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR”

Özel Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, okulda verilen eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında Mahmut Çelikcan ile görüş alış-verişinde bulundu. Sergi hakkında da bilgi veren Başol, “Amaçlarının Anne Babaların çocuklarına zaman ayırarak Televizyon ve interneti bırakıp,çocukları ve eşi ile birlikte nitelikli beraberlik adına hoş vakit geçirmelerini sağlamak,çocukları düşünmeye ve üretmeye teşvik etmektir.Burada, çöpe gidecek artık materyalleri faydalı araç gereçlere dönüştürmeyi ve aile çocuk işbirliğiyle çocuklara, zihinsel anlamda düşünmeyi, proje mantığını geliştirmeyi, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi, tasarlamayı öğretmeye çalıştık” dedi. 

 

‘HACİVAT VE KARAGÖZ’ DE SERGİDE

Öte yandan, sergide yüz boyama ve resim çalışmalarıyla eğlenceli bir gün geçiren Anaokulunun minik sakinleri, ‘Hacivat ve Karagöz’ karakterini canlandıran animatörlerle de keyifli vakit geçirdi. Öğrencilerin aileleriyle birlikte yapmış oldukları projelerin sergilendiği etkinlikte öğrenci velilerine yeni dönem kayıtları hakkında da bilgiler verildi. ‘Atık Materyaller’ adlı serginin 2 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.