Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Muzaffer Emin Yumuşak, Mehmet Özel, Emine Nargile, Naci Heybeli, Erdinç Güneyli, Ziya Alim Koçer, Şahin Güneşer ile Genel Sekreter Vekili Birol Yarman’dan oluşan Adana Ticaret Odası (ATO) Heyeti, görevine bir süre önce başlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’a kutlama ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında Adana’nın acil çözüm bekleyen güvenlik sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Ak, huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceklerini vurgularken, yatırımcı ve iş adamlarının her zaman yanında olarak sorunlarının çözümü için çaba harcayacağını söyledi.

Göreve başlamasının üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Adana’da özellikle uyuşturucu ticaretinin önlenmesi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Ak, “Burada ilginç bir tespitimiz oldu. Adana’da uyuşturucu ticareti yapanlarla terör odaklarının birbirlerinden beslendiklerini ve birlikte hareket ettiklerini saptadık. Yani terörün finansmanı uyuşturucudan temin edilmektedir. Bu tespit doğrultusunda Adana’nın güvenliğini sağlama hedefindeki en öncelikli konumuz, uyuşturucu tacirleri ve terör destekçilerine hiçbir şekilde fırsat verilmemesidir. Bu kentin güvenliğinin ve huzurunun sağlanması en öncelikli görevimizdir. Vatandaşlarımızın da rahat olmalarını ve bizlere güvenmelerini bekliyoruz” dedi.

ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, Emniyet Müdürü Osman Ak’ın, geçmiş dönemdeki, özellikle FETÖ terör örgütüyle mücadelesine yönelik başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini söylediler. Güvenlik ve huzurun bulunmadığı bir yerde yatırım ve ticaretin de olmayacağını belirten Tarkan Kulak ve Atila Menevşe, “Adana Ticaret Odamızın 25 bini aşkın üyesinin sizden en önemli beklentilerinden birisi budur. Güvenliğin her bakımdan tartışmasız tesis edilmesi, ülkemiz ve dünya için son derecede stratejik bir konumda yer alan Adana ekonomisinin önünün açılması ve güçlenmesi anlamına da gelecektir. Bu konuda önemli faaliyetler yapacağınıza inancımız tamdır” diye konuştular.