ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu üyeleri Erdinç Güneyli, Mehmet Özel, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter Vekili Birol Yarman’dan oluşan ATO Heyeti ilk ziyaretini Ç. Ü. Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Mustafa Kibar’a gerçekleştirdi. Üniversitelerin kent yaşamındaki rolünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Atila Menevşe, “Üniversiteler, her kurum ve kuruluşun daha iyi ve kaliteli projeleri hayata geçirmesi için en büyük destekçisi, yol göstereni konumundadır. O nedenle Adana Ticaret Odası olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda Çukurova Üniversitesi ile en üst düzeyde işbirliğini esas aldık ve hayata geçirdik. Bundan sonra da bizlere düşen en önemli görev, Rektör Mustafa Kibar ile daha sıkı işbirliğine girerek ortak proje sayısını artırıp, kent ekonomisine artı değer olarak yansımasını sağlamaktır” dedi.

Rektör Kibar da, üniversitelerin var olma sebeplerinden en önemlisinin, bilimsel çalışmaların sonuçlarıyla bulunduğu kentin ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde mevcut işbirliğimizi artırarak, kent ekonomisindeki etkimizi ATO ile birlikte en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İkinci ziyaret ABTÜ’ye...
Adana Ticaret Odası Heyeti, ikinci ziyaretini Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Tümay'a gerçekleştirdi. Prof Dr. Mehmet Tümay’a, ABTÜ Rektörlüğü görevine atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarı dileğinde bulunan Atila Menevşe, yeni dönemde üniversite ile iş dünyası arasındaki işbirliği imkanlarının daha da artacağına inancını dile getirdi. Başta trafik ve şehirleşme olmak üzere Adana’nın çözüm bekleyen sorunlarının çözümünde de ABTÜ’nün etkin çalışmalar içerisinde olmasını beklediklerini vurgulayan Menevşe, “Üniversite ile sanayi ve iş dünyasının ciddi işbirliğiyle Adana’nın önümüzdeki dönemde yükselen bir değer olması mümkündür. Bu konuda Adana Ticaret Odası olarak ortak projeler gerçekleştirmeye ve ABTÜ’nün bu alandaki tüm faaliyetlerine destek vermeye hazırız” dedi.

ATO Heyeti’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu vurgulayan ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ise görev süresi içerisinde bir dizi projeyi hayata geçirerek nitelikli eğitimin altyapısını oluşturacaklarını, yurtdışındaki üniversitelerle gerçekleştirecekleri uluslararası işbirlikleriyle de ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda kaliteli öğrenci yetiştireceklerini söyledi. Adana’nın her bakımdan gelişimi konusunda üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini kaydeden Tümay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu alandaki ortak projeleri sizlerle birlikte hazırlayarak hayata geçirme kararlılığındayız. Üniversitemiz kampüsünün ilk etabı 2017 yılının Eylül ayında tamamlanmasını bekliyoruz. Böylelikle üniversite olarak daha iyi imkanlara kavuşma imkanına sahip olacağımızdan, üniversite olarak ihtiyaç duyulan alanlarda daha iyi hizmet sunabilme imkanına ulaşacağız."