Baro Başkanı Av. Veli Küçük, gelenekselleşmiş ve birçok aydın, sanatçı, siyasetçi ve kurum şenliğe olanak sağlamak üzere destek vereceğini bildirmesine rağmen bir takım sudan nedenlerle iptal edilme çabalarının demokratik bir eğitim kurumuna yakışmadığını ifade etti.

Açıklamasında; “Günlerdir ODTÜ’lü öğrenciler Rektörlük ile adeta pazarlık halindedir. İnsanların kendilerini ifade edebilmeleri hem bir ihtiyaç hem de kişisel gelişimleri için araçtır. Bu bağlamda bahar şenlikleri hem ODTÜ öğrencileri hem de Ankaralı gençler için bir eğlence fırsatından daha öte bir anlam taşımaktadır.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün şenlik hakkında basına açıklama yaparken “Öğrenciler benden traktör bile istedi” dediği şeyin aslında müzik kontrol sistemi ‘Traktor’ olduğunu da bilmeden basına açıklama yapabilmektedir. Bu bile öğrencilerin haklı istek ve taleplerine ne kadar önyargıyla baktığını ortaya koymaktadır. Üniversiteler herkesi ve her kesimi kucaklayabilmelidir. Demokrasi bunu gerektirir. İnsanların eğlenme kültüründen ve alışkanlıklarından rahatsız olmamak, buna saygı duymak gerekmektedir.

Dolayısıyla; demokratik alanların daraltılması kimseye bir şey kazandırmaz. Temel hak ve özgürlüklerin kullanımının kısıtlanması, her türlü hak ve özgürlük alanın daraltılması, toplanma ve gösteri yapma hakkının engellenmesi üniversiteler gibi kurumlara hiç yakışmamaktadır. Biz yasaklarla değil daha çok özgürlüklerle anılan bir ülke olmalıyız. Rektörlük özgürlükler alanına yaptığı müdahalelerden bir an evvel vazgeçmelidir.” ifadelerini kullandı.