Av. Veli Küçük, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında 1. Meclis tarafından ülkemizin “Milli Marşı” olarak kabul edildiğini anımsattı.

İstiklal Marşı'mızın kurtuluş mücadelesinin destansı yönü, bağımsız bir ülke düşüncesinin kelimelerle ifadesi ve güzel bir geleceğin habercisi olduğunu söyleyen Baro Başkanı Av. Küçük, “İstiklal Marşı, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ulusumuzun verdiği kurtuluş mücadelesini, ulusumuzun bağımsızlığa olan inancını ve düşkünlüğünü, Bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir eserdir. Milletimizin gönlünde İstiklal Marşı’mızın ayrı bir yeri vardır. Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için yüzbinlerce şehit verilmiştir. İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marşı'mızı gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir.” dedi.

‘İstiklal Marşı’nın, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Küçük, “Milli mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getiren Mehmet Akif Ersoy,''Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır'' diyerek, onu Milletimize armağan etmiştir. İstiklal Marşı’na ruhunu kazandıran, yazılmasına, bestelenmesine emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum. İstiklal Marşımızın kabulünün 97'nci yılı kutlu olsun. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. Mehmet Akif'in dediği gibi 'Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın'”