Hukuk Fakültelerinden mezun olan gençlerin avukatlık mesleğine ilk adımları olan ‘Ruhsat’ mutluluğu hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin tüm Baro Başkanlıklarında düzenlenen ruhsat töreni Adana Barosu’nda da sevinçleri ve duygu yoğunlaşmalarını beraberinde getiriyor.

Adanalı Orkun Parsak da ruhsat sevincini yaşayan genç avukatlar arasına katıldı. Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri ile arkadaşlarının da yalnız bırakmadığı ruhsat töreninde avukatlık mesleğine ilk adımı atan Parsak’ın mutluluğu yüzüne yansıdı.
1993 yılında Adana’da doğan Orkun Parsak, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden tam burslu olarak mezun oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aktif olarak görev alan Parsak, sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılığı ile biliniyor.
Geçtiğimiz yıl Adana Barosu’nda Stajyer Avukatlar Başkanlığı da yapan Parsak, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeliğini yürütüyor. Avrupa’da Türkiye’yi 13 kez kimi zaman konuşmacı kimi zaman da katılımcı olarak temsil eden genç avukat Parsak, genç avukatları Kadın Hakları, Hayvan Hakları ve Uluslar arası Ceza Hukuku gibi alanlarda temsil etti. Av. Orkun Parsak, mesleğe adım attığı bu önemli günden itibaren avukatlık etiğinden taviz vermeyeceğini belirtti.