Kadınların iş yaşamında olduğu kadar siyasette de daha fazla temsil edilmesi gerektiğine işaret eden İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen,  "Kadına şiddeti öncelikle yoksulluğu   yenerek, kadınlarımıza iş imkanları açarak, belediyelerde, STK'larda kadınlarımıza yer vererek özellikle siyaset hayatında bayrağı kadınların, özellikle genç kadınların devralmasını sağlayarak şiddeti azaltabiliriz" ifadesini kullandı. 
Türkmen, "Ülke çapında, 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' vesilesi ile farklı kampanyalar ve eylemler düzenleniyor. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu artık kabul ediliyor.  Ancak bu sorun Türkiye'de olduğu kadar tüm dünyada da yaşanıyor. Bu herkesin ortak sorunu. Kadınlar fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalıyor.  Kadına şiddet, kadın cinayetleri gittikçe artmakta. Bu da hepimizin canını yaıyor. Hiç kimsenin kadına el kaldırma hakkı yok. Biz de Adana İŞKAD olarak kadına şiddetin azalması için çalışmalar yapıyor ve yeni projeler üretmeye devam ediyoruz" sözleriyle kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de ya da az gelişmiş toplumlarda görülen bir olgu olmadığını söyledi. 
Kadına olan şiddeti öncelikle yoksulluğu yenerek, kadınlara söz hakkı vererek, erken yaşta istenmeden yapılan evlilikleri bitirerek, kızlarımızın okutulmasına destek olarak, girişimci kadınlarımızı çoğaltarak engellemeliyiz diyen İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen sözlerini şöyle tamamladı. "Türkiye’de çoğunlukla orta yaş ve üzeri kadınların siyaset sahnesinde olduğunu biliyoruz. Genç kadınların çocuklarına annelik yapmak, çalışarak ev ekonomisine katkı sunmak gibi sorumlulukları da var. Her şeye rağmen biz genç kadınlarımızın siyasette ve iş dünyasında daha aktif olmasını sağlamalıyız. Genç kadınların iş yaşamında elde ettiği başarılar, siyasi arena için de adeta bir referanstır"