Av. Küçük, “Cumhuriyetin kuruluşunda ve aydınlanma döneminde toplumun ve bireyin gelişmesi, özgürleşmesi sürecinde en önemli mihenk taşı olan tiyatro, müzik ve tüm görsel sanatların günümüzde yeteri kadar değer görmediğini ve desteklenmediğini üzülerek görüyoruz. Ülkemizde ne yazık ki son yıllarda dansa ‘belden aşağı’, heykele ‘ucube’, resme ‘müstehcen’ edebiyata ‘sakıncalı’, operaya ‘lüks’, senfoniye ‘zulüm’, sinema ‘ayıp’, tiyatroya ‘tehlikeli’, basımı yapılmamış kitaplara dahi  ‘bomba’ gibi söylemler ile yaklaşım aslında tehlikeli olandır. 
20 Şubat 2017 tarihinde düşünceleri, bir televizyondaki sözleri ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hedef haline getirilen usta sanatçı Müjdat Gezen’in kendi adını taşıyan Sanat Merkkezi’nin kundaklanması girişimi siyasi iktidarın ve karanlık düşüncelerin sanata ve tiyatroya olumsuz bakışının ürünüdür. Tiyatronun, yazılı ve görsel sanatların özgür olması gerekliliği en temel özellikleridir. 

Oysa bir toplum ancak sanat yoluyla yükselir ve özgürleşir…

Dileriz ki bu son olur. 

Çünkü, toplumun aydınlanmasında kalıplar ve sınırlamalar ile yol almak mümkün olamayacaktır. Bugün kamusal ve siyasal makam ve mevki sahiplerinin kendilerince uygun görmedikleri sanata ‘böyle sanatın içine tükürürüm’ sakat anlayışının egemen olduğunu üzülerek görmekteyiz. 

Siyasi iktidarı sanatın, tiyatronun çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın önündeki engelleri kaldırmaya davet ediyoruz. 

Shakespeare’in, “Doğduğu günde, bugün de tiyatronun asıl amacı nedir? Dünyaya bir ayna tutmak, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini göstermek, çağımızın ne olup ne olmadığını ortaya koymak.”  sözleri,  
Nâzım Hikmet’in ;

“Yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı,
Anlamak, o, bir müthiş bahtiyarlık, 
Anlamak gideni ve gelmekte olanı” dizeleri bu gerçeği en güzel bir biçimde yansıtıyor. 
Varımızın,  yoğumuzun, geleceğimizin, gelişmemizin elimizden alınmaması, evlatlarımızın parlak bir geleceğe sahip olması için bilim ve sanata sahip çıkıyor, sanatı kuşatma altına almak anlayışı kabul etmiyoruz. Sanatın hukuku sahipsiz değildir!
Ülkemizde de modern tiyatronun oluşumu, gelişimi için katkı koyan, destek olup, önündeki engelleri kaldıran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tiyatro denilince akla ilk gelen ölümsüz isim Muhsin Ertuğrul'u, Afife Jale’yi, İsmail Dümbüllü’yü ve tiyatroya emek, katkı ve gönül vermiş nice sanatçılarımızı saygı ve özlem ile anıyoruz. 
Saygıyla sunarım.