Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ile bu federasyona bağlı olan Çukurova Avcılık, Atıcılık Spor Kulübü Derneği kendi binasında hizmete başladı. Dernek binasının açılışını Adana Valisi Mustafa Büyük yaptı. Adana valisinin yanı sıra açılış törenine Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yaban Hayatı Daire Başkanı Cemal Akcan, Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Etem Boz, SİSİAD Başkanı Cemil Eryürek, Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Ali Servet ve üyeleri ile Çukurova Avcılık, Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Eyüp Çilenger ve üyeleri katıldı.

BÜYÜK, 'AVCILARIN YANINDAYIZ'

Açılışta bir konuşma yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, "Avcılıkla birebir ilgilenmesemde takip ettiğimiz bir spor dalı. Avcıların böyle bir yerde toplanıp bilgi edinmesi avcılıkla ilgili yeni kuralları buralarda öğrenmesi güzel bir şey" ifadesini kullandı.

SERVET, 'ÖRGÜTLENME DEVAM EDECEK'

Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Ali Servet ise yaptığı konuşmada derneğin amacı hakkında bilgiler verdi. Servet, "3 aylık bir federasyon olmamıza rağmen yaptığımız çalışmalar ve düzenlediğimiz toplantılarla adımızdan sıkça söz ettirmeyi başardık. 6 kurucu dernekle federasyonumuzu kurduk. Şu an Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay dernekleri de bizim çatımız altında. Örgütlenme sürecimiz devam ediyor. Federasyonumuzun kurucuları genç ve dinamik yapıya sahip insanlardan oluşuyor. Federasyon olarak bölgede eksikliğini hissettiğimiz avcı derneklerine yardımcı olup onları tek çatı altında toplamak istiyoruz. Derneklerin ve avcıların isteklerini toparlayıp bunları mümkün olduğu kadar kendi içimizde çözmek ya da gereken yerlere de ileterek çözülmesini sağlamak istiyoruz. Nesli tükenen hayvanlar hakkında da üyelerimizi bilgilendirip bu hayvanlar hakkında nesli tükenmemesi için uyarılarda bulunuyor ve projeler üretiyoruz" dedi.

ÇİLENGER, '30 LİRALIK AİDATLARLA BİNAMIZI ALDIK'

1600 üyesi bulunan Çukurova Avcılık, Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Eyüp Çilenger ise 43 yıl önce Hilmi Özsoylar tarafından kurulan derneğimizi üyelerimizin sayesinde devamlı üstüne koyarak yukarılara çıkarmaya çalışıyoruz. 30 liralık aidatlarla biriktirdiğimiz parayla bu binayı satın alıp üyelerimize ve Adana'ya kazandırdık. Dernek olarak avcılık ve atıcılık ile ilgili, üyelerimizi devamlı bilinçlendirme ve görüş alış verişi toplantılar yapıyoruz. Ayrıca tüm üyelerimizin katılımı ile yarışmalar ve değişik projeler üretip aramızdaki kaynaşmayı ilerletiyoruz. Üyelerimiz buradan aldıkları belge ile avcılık yapmaya hak kazanıyor" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Adana Valisi Mustafa Büyük, Federasyon Başkanı Ali Servet, Dernek Başkanı Eyüp Çilenger, misafirler ve avcılar hazırlanan şark köşesinde bir süre sohbet ettiler. Avcılar sorunlarını ve isteklerini Vali Büyük'e anlatırken Vali Büyük'te avcıların her zaman yanında olacağını ifade etti.