Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Zeynel Cebeci, Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe ve Doç. Dr. M. Ümit Ünal’ın proje araştırmacıları olarak katıldığı toplantıda proje kapsamında geliştirilen çok dilli ürünler, çözümler ve servislerde gelinen son durum gözden geçirildi.

Mart 2011’de başlayan ve 3 yıl sürecek olan Organic Lingua projesinde,  sürdürülebilir tarım ve çevre eğitimi için çok dilli Web Portalı potansiyelinin ortaya konulması, makine çevirisi, ontolojik yapılar ve kolaboratif bazı bilgi teknolojileri sistem ve araçlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri Projesi (TrAgLor, http://traglor.cu.edu.tr) projesiyle de içerik desteği verdiği Organic Lingua projesi tamamlandığında Avrupa ölçeğinde aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 16’dan fazla dilde organik tarım ve agroekoloji içeriğine, araç ve servislerle kolay ve anlaşılabilir kullanımını sağlayacak.  “Organic Lingua” projesi ile ilgili detaylı bilgilere http://www.organic-lingua.eu adresinden ulaşılabilir.