Yapılan kongre sonrasında bütün üyelere teşekkür eden Veysel  Kokaçya "Derneğimizin gelişmesi ve daha aktif hale gelmesi için elimizden geleni göstereceğiz." dedi. Bundan öne derneğin kurulmasında ve bu günlere getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Kokaçya "Toy yaptık, danıştık büyüklere,İmza atacağız biz ilklere,bizden evvel gidiklere, Allah'tan rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu. Eski Başkan Veli Uçuk  yeni yönetime başarılar diledi. Her zaman yeni yönetime destek olacaklarını belirtti.

VEYSEL KOKAÇYA YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNE DAVET ETTİ

Bütün üyelere teşekkür eden Kokaçya  Nadir Şah'ın dini islama olan hizmetini, Karamanoğlu Mehmet Beyin Türkçe'nin bu coğrafyada kalıcılığı gayretini, Dadaloğlu'nun zulme itirazını anlattı. Avşar boyunun, Ortadoğu'nun ve Anadolu'nun Türkleşmesi için büyük gayretleri olduğunu söyledi. 7 Mayıs Pazar günü Yörük Türkmen  Şöleninde tüm Avşarları davet etti.Orada Avşarlar olarak bir çadır kuracaklarını belirten Kokaçya  "Bütün Avşarları sohbet ve çaya bekliyoruz." dedi.

Avşarlar Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Veysel Kokaçya  vatan savunmasında yurdumuzun çeşitli bölgelerinde şehit olan asker ve polislerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı diledi.
Avşarlar Eğitim ve Kültür Araştırma Derneği'nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Veysel Kokaçya, Mustafa Hallaçoğlu, Bahtiyar Sağlamdemirel, Kemal Özdoğan, Neslihan Gök, Ali Yaşar, Kadir Kocatürk, Necdet Sakallı ve Cemal Selekoğlu yönetimde yer aldı.