Av. Burcu Şevkin in sunumunun ardından Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık açılış konuşması yaptı. Av. Çıtırık şunları söyledi:

“Avukatlık mesleğinin onurlu, saygın ve güzide temsilcileri olan değerli meslektaşlarım, sevgili stajyer avukat arkadaşlarım.. Adana Barosu Başkanlığı yönetim kurulu üyelerim adına hepinizi en içten, en samimi duygularımla selamlıyorum. Adana Barosu’nun gelenekselleşmiş balosuna 90 kuruluş yıldönümü eklenerek daha farklıbir konseptle kutluyoruz. Hepiniz onur verdiniz. Biz her geçen gün sesi daha da kısılmak istenen yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmanın temsilcileriyiz. Üç bin yıllık geçmişimiz var. Her aşaması dirençle, her aşaması kazanımlarla dolu. Yılmadık, yılmayacağız, susmadık, susturamayacaksınız ve , susmayacağımızı herkes görecek. Savunmayı şekli unsur olarak kimseye göstermeyiz, görünmeyecektir de.. Değerli meslektaşlarım, bugün balomuzla yoğun geçen haftayı noktalıyoruz. Bir yılın yorgunluğunu bir gecede atamayız. Çünkü her geçen gün zorlaşan koşullarda bu mesleği icra etmeye çalışıyoruz. Ama yılgınlık yok, dirençle, ısrarla ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu yıl baromuzun 90. Kuruluşyıldönümü. Adana Barosu Cumhuriyetle yaşıt, Cumhuriyet devriminin ürünü ve de Cumhuriyet’in çocuğudur..Sözlerimi edebiyatımızın büyük şairi Nazım Hikmet’in şu dizeleriyle bitiriyorum; ‘Yapraklara dallara, yeşillere, allara, nice nice yıllara gülüm, nice nice yıllara. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz ve onun ürünü olan baromuz nice yıllara sizlerle beraber yürümeye devam edecek.’’


Geceye Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Ümit Özgümüş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve eşi Semra Bostancı,Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Avukatlar ve Stajyer Avukatlar katıldı.

Programda üzerinde nice 90 yıllara yazılı pasta Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baro üyelerinden Av. Ali Şahin tarafından birlikte kesildi.

Sahne alan sanatçının şarkıları eşliğinde avukatlar pistte gönüllerince eğlendi.