Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğrencileri bilimsel araştırma ve geliştirmeye, toplum yararına projeye üretmeye yönlendirmek amacıyla “Geleceğimiz Işıldıyor-Bu Benim Eserim” başlığında,TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği 2014-2015 Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması sonuçlandı.

Yarışmada, ön elemeleri geçerek alanında Adana’yı temsilen katılan AGİAD Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Aybike Bozok, Fen Bilimleri- Biyoloji Dalı’nda danışman öğretmeni Zuhal Tekin rehberliğinde gerçekleştirdiği ‘Toprağım Suya Besine Hasret Kalmasın’ adlı projesiyle Türkiye birinciliğini kazandı.

Başarıyla temsil ettiği AGİAD Ortaokulu’nun ve Adana’nın gururu olan Aybike Bozok, 3 bin liralık birincilik ödülünü ve başarı belgelerini Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenen törenle aldı. Sevincini, okul yöneticileri ve danışman öğretmeni Zuhal Tekin ile paylaşan Aybike Bozok, “ Ülkemiz adına hepimizin bir fikri ve yapacak bir şeyi olduğunu düşünerek bu projemi geliştirdim. Projemde öğretmenlerim rehberliği bana ışık oldu. Okulumu, öğretmenlerimi mahcup etmediğim için çok mutluyum. “ dedi.