Aybirdi açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Yıkılan Binalar enkaz altından gelen çığlık sesleri,acılar,çaresizlikler,ölümler…
‘’Bizi duyan var mı?Orada Kimse var mı?’’ Yankılanan bu sesler  yürek sesimiz, her depremde aynı sesler, artık yeter…Yüreklerimiz kaldırmıyor.Enkazın altında, karanlıkta ki bu çığlık seslerine kulak verin artık.
Yaşadığımız coğrafya tehlikeli bir deprem kuşağındadır.Geçmişte de böyleydi,bugün de böyle yarın da böyle olacaktır ve heran deprem olacak bir coğrafyada olduğumuz acı ama kaçınılmaz bir gerçektir. Bu coğrafyayı değiştirme şansımız yok… Topraklarımızın önemli bir bölümü deprem kuşağında olan ülkemizde artık herkesin bu olguyu kabul etmesi ve yapısını yaşamını buna göre dizayn etmesi zorunludur.Ülkemizin hemen hemen her gün bir bölgesi sallanmaktadır.Depremin        ’’ ne zaman’’ ve ‘’nerede’’ olacağının bir önemi yoktur.Yapılması gereken tek şey depreme karşı hazırlıklı olmaktır.
Coğrafyamızın deprem gerçeği bu iken, sırtını bilime ve bilimsel araştırmalara çeviren ülkemizde, depremler can almaya devam edecek, binalar yıkılacaktır.
Artık YETER…
Bilimsel araştırmalara pek aldırmayan belediyeler, yöneticiler bu ülkede hiç deprem olmamış gibi eksik hazırlanan Zemin ve Temel Etüt raporlarından dolayı, depremlerden oluşacak can ve mal kayıplarından tek sorumlulardır.
Kamu yararı insan hayatından daha kutsal ve öncelikli hiçbir şey olmadığına göre toplu ölümlere yol açan deprem ve doğal afetlerden korunmanın tek yolu depreme dayanıklı yapı tasarımıdır. Binaların temel yıkım nedeni istisnalar hariç depremin dinamik kuvvetleridir. Depremin dinamik kuvvetleri ancak ve ancak jeofizik yöntemlerle belirlenmektedir. Nitekim Bina ve Deprem  Yönetmeliğinde jeofizik uygulamaların yapılması zorunludur. Bu yönetmelikleri uygulamayan  yetkililer  deprem sonucu can ve mal kayıplarından birinci derece sorumludurlar ve cinayetle yargılanmalıdırlar. Yasa ve yönetmelikleri uygulamayan yetkilileri bir an önce görev ve yetkilerini kullanmaya davet ediyoruz.Depremler de yaşamını yitiren canlarımızı,
UNUTMADIK
UNUTMAYACAĞIZ"
UNUTTURMAYACAĞIZ…"