Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda; Adana İl Emniyet Müdürlüğü,  Adana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü yetkililerince ve  Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu tarafından sunumlar yapıldı. Sunumların ardından konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunların başında, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelenin geldiğini bağımlılık denildiğinde konunun sadece madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile sınırlandırılmasının  diğer bağımlılık alanlarının gözden kaçmasına da sebep olduğunu belirtti.

İlk ve öncelikli mücadele alanının madde ve uyuşturucu bağımlılığı  olduğunu dile getiren Vali Demirtaş; sigara, tütün, alkol, kumar bağımlılığı ve son dönemde yaygınlaşan teknoloji bağımlılığının da üzerinde hassasiyetle durulması gereken konu başlıkları olduğunu ifade etti. Vali Demirtaş, sözlerine bu illetlerin tümünden insanımızı, özellikle genç neslimizi uzak tutmak hepimizin görevidir diyerek devam etti.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ BAŞLIĞINI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE OLUŞTURUYOR

‘Bağımlılıkla mücadelenin en önemli başlığını kuşkusuz uyuşturucu ile mücadele oluşturmaktadır. Mücadelemiz; ekiminden üretimine, bulundurulmasından alım-satım ve kullanımına kadar pek çok alanı kapsıyor. Tüm bu alanlarda polisimizle, jandarmamızla, istihbarat birimlerimizle yoğun bir mücadele yürütüyoruz.’

BU MÜCADELE ÇOK YÖNLÜ OLARAK, KAMU, SİVİL TOPLUM VE VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ İLE TOPYEKÛN YÜRÜTÜLMELİDİR

İçişleri Bakanlığımızın 100 günlük eylem planında da yer alan, yüzde yüz yerli imkanlarla hazırlanan mobil uygulama olan “UYUMA” sayesinde vatandaşlarımız  tanık oldukları uyuşturucu suçlarını doğrudan narkotik polisimize bildirebilecek. Gelen ihbar, narkotik birimlerimizce o konuma en yakın polis ekibine yönlendirilecek ve polisimizin ivedilikle olaya müdahalesi sağlanacak.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONUSUNDA TÜM KAMU KURUM  VE KURULUŞLARIMIZ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAKTIR

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Müftülüğü’ müzün vatandaşlarımızı bağımlılık konusunda bilinçlendirici faaliyetlerine hız kesmeden devam etmesinin elzem olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Medyanın da bu konuda en önemli paydaşlarımızdan biri olduğu gözden kaçırılmamalıdır.

Bağımlıkla mücadelenin sadece kamu personelinin görevi olmadığını, her bireyin bu mücadelede yer alması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU

Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu" toplantısı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu.