Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi yetkililerince yapılan sunumların ardından katılımcılara hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunların başında, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelenin geldiğine dikkat çekti. Vali Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Çağın hastalığı olan bağımlılığı, fiziksel ve ruhsal bağımlılık şeklinde iki başlığa ayırmak ve değerlendirmeleri bu minval üzere yapmak, bizlerin bu konu üzerinde doğrulara ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Fiziksel bağımlılık, en basit tanımı ile kullanılan maddeye karşı duyulan fizyolojik bir istektir. Ruhsal bağımlılık ise, kişinin duygusal ya da kişilik yapısı gereği, gereksinimlerini tatmin etme, giderme amacı ile o maddeye düşkünlüğüdür."

BAĞIMLILIK MÜCADELESİNİ ÇOK KAPSAMLI SÜRDÜRMELİYİZ

"Bağımlılık; kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen ciddi bir hastalıktır. Merakla başlayan, “bi kereden bir şey olmaz”, “ben bağımlı olmam”, “istesem anında bırakırım” ile devam eden bu sürecin, “bıraktım bir daha başlamam” ile sonlanması için koruyucu halk sağlığı yaklaşımları ile müdahale etmeli; bağımlılıkla mücadele tedavisini kapsamlı bir biçimde hayata geçirmeliyiz.

Kıymetli Konuklar, Bağımlılıkla mücadelenin en önemli başlığını kuşkusuz uyuşturucu ile mücadele oluşturmaktadır. Mücadelemiz; ekiminden üretimine, bulundurulmasından alış-satışına ve kullanımına kadar pek çok alanı kapsıyor. Tüm bu alanlarda polisimizle, jandarmamızla, istihbarat birimlerimizle yoğun bir mücadele yürütüyoruz."

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLUMSAL BİR GÖREVDİR

"Uyuşturucu ile mücadeleyi sadece narkotik polisinin vazifesiymiş gibi değerlendirmek ise, büyük fotoğrafı teşhis edememek anlamına gelir. Bu mücadele çok yönlü olarak, kamu ve sivil toplumun tüm kesimleri ile topyekûn yürütülmelidir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzün vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendirmek amacıyla kurduğu Whatsap ihbar Hattı ile sahada etkin görev alan belediye personelimizin uyuşturucu ile mücadeleye katkısının artırılması için başlattığı “Narko Adana Elçi” projelerinin olumlu dönüşlerini almaya başladığımızı ifade etmeliyim. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları da kısa ve uzun vadeli hedeflere etkin bir şekilde ulaşabilmek için sürdürülmektedir. "

UYUŞTURUCU SORUNUNU, ADANA'NIN GÜNDEMİNDEN ÇIKARMALIYIZ

“Ülkemizde Adana, doğrudan madde bağlantılı ölümlerde, üst seviyelerde yer almaktadır. Bu durum, görev sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Buradan açıkça ifade ediyorum. Gerek koordinasyon kurulu üyesi olan kişi ve kurumlar, gerekse sivil toplum kuruluşları, uyuşturucu sorununu çözmek adına üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmelidir. El birliği ile bu şehrin gündeminden uyuşturucuyu çıkarmalıyız. Üretim, satış ve kullanım zincirlerini kırmalıyız. Adana’da uyuşturucunun esâmesi okunmayıncaya kadar, var gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz. Bu tespitler ışığında bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının hayli yararlı olacağına inanıyor, katılımınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU

Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu" toplantısı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu.