1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Barış günü kutlandığı sıralarda Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında savaşın hüküm sürdüğünü belirtti.

Mısır’da ve Suriye’de iç savaşın yaşandığını, Filistin halkının İsrail’in zulmüne uğradığını, Irak-Şam ve çevre bölgelerin ise IŞİD tehdidiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Aslan, “Komşularının kan ve gözyaşı döktüğü böyle bir atmosfer içinde Türkiye Cumhuriyeti, savaşlardan ve yıkımlardan uzakta; özgür, bağımsız ve bağlantısız bir devlet olarak kendi varlığını devam ettirmektedir. Bugün bayraklarımız hala özgürce dalgalanıyor, ezanlarımız hala semaya ulaşıyorsa, şüphesiz ki Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Ulu önder Atatürk, dış mihraklar tarafından işgal edilen vatan toprağını kurtarmış, ‘hasta adam’ denilen çökmüş bir imparatorluktan genç, dipdiri bir cumhuriyet yaratmıştır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken koyduğu hedef daha fazla toprak almak değil, Türk Yurdu’nda asla yıkılmayacak olan barışı inşa etmektir. Bugün, onun ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ idealini çok daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak;  barışın yolunun sevgi, saygı ve empatiden geçtiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Aslan, “Mutlak barış için; dini, dili, ırkı, siyasi görüşü ne olursa olsun her insan, “kardeşlik” ortak paydasında buluşarak, kendi fikirlerini özgürce ifade etmeli ve karşıt fikirlere saygı duymalıdır. Kent Konseyi olarak bizim yapmaya çalıştığımız tam olarak budur. Yeni idealler, yeni hedefler, yeni projeler ancak barış ortamında şekillenebilir. Tüm insanlar eşittir ve barış, bir insana, bir topluma ve bir ülkeye verilebilecek en güzel hediyedir. Tüm hemşerilerimin barış ve huzur içinde yaşamalarını dilerim” şeklinde konuştu.