2010/2011 eğitim – öğretim döneminin tüm milli eğitim camiası ile öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Barışık, ülkemizde trafik kazalarının kanayan yara olarak gündemdeki yerini korumaya devam ettiğine dikkat çekerek,  yolların kan gölüne dönüşmemesi için herkesin sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 

 Barışık, “Trafik kurallarına hepimiz uyalım. Kurallara uyun, uymayanları da uyarın. Muhtemel kazalar yüzünden analar ağlamasın,  hayatlarının baharındaki çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın. Hepimiz, milyonlarca yavrumuzu, çiçeklerimizi, çocuklarımızın geleceğini, sağlığını, neşe ve mutluluğunu düşünerek trafik ortamına çıkalım. Özellikle de okul yolu, yaya geçitlerine yaklaştığımızda ayağımızı gazdan çekelim, dikkatimizi yaya ve çocuklarımıza vererek yolumuza devam edelim” dedi.

    

    SÜRÜCÜ HATALARI YÜZDE 90’LARDA

    Yeni eğitim – öğretim sezonunun başlaması nedeniyle 15 milyon öğrenci ile 643 bin öğretmenin dersbaşı yapacağına da işaret eden Barışık, bunların 1,5 milyona yakınının da ilköğretim birincisi sınıf talebesi olacağını belirtirken,  “Yayaların karıştığı trafik kazalarında ilköğretim okulu çağındaki çocukların önemli yer teşkil ettiği de açıktır. Şehir içi kazalarda sürücü kusuru yüzde 89.91, yaya kusuru ise yüzde 8.73' tür. Trafik kaza istatistikleri, trafik eğitimi ve kurallara uyulmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Çocukların, trafik ortamında her türlü tehlikeden korunması kaçınılmaz görevdir.  Milyonlarca yavrumuz şehir trafiğine çıkarken, sürücülerimiz, vatandaşlarımız, öğretmenlerimiz de daha çok dikkatli olmalıdır. Sürücülerimiz, trafik kural ve işaretlerine titizlikle uymalı, özellikle de okul önlerinde daha dikkatli olmalıdır” diye konuştu.

 

Servis araç sürücülerini de ikaz eden Barışık, araçlarında taşıdıkları çocuklara örnek olacak davranışta bulunmalarını, direksiyon başında sigara içmemelerini, yüksek sesle müzik dinlememelerini, araç içinde ve dışında göze hoş gelmeyen, çevreyi rahatsız edecek resim veya yazı bulundurmamalarını istedi. 

  

    MİNİKLERE ALTIN UYARILAR

    Minik öğrencilere de uyarıda bulunan Başkan Barışık, servis araçlarında yolculuk süresince ayağa kalkmamalarını, şoför amcalarının dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalarını isterken, “Hayat hepimiz için değerlidir. Bu canlara sahip çıkalım, trafik canavarı olmayalım. Bu düşünce ışığında, okula başlayan çocuklarımızı, öğretmenlerimizi kutluyor, yeni eğitim – öğretim yılının başarılarla dolu, kazasız ve mutlu geçmesini diliyorum” dedi.