Başkan Barışık, yaptığı açıklamada Yeni Trafik Yönetmeliğine göre, hemen hemen hiç dikkat edilmeyen yayaların geçişleriyle ilgili bölümdeki kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde "20 ceza puanı " alacaklarını bildirdi.

 

 Barışık konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

                         

"Günlük yaşamda pek dikkat etmediğimiz ancak kent yaşamında saygı göstergesi olarak kabul edilen sağa ve sola dönüşlerde, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere ilk geçiş hakkını vermemek, 20 ceza puanı demektir.

Uyuşturucu veya uyarıcı maddeler almış olduğu tespit edilen sürücüler ile kanlarındaki alkol miktarı 0,50 promilin üzerinde olan özel otomobil sürücülerinin ve kanındaki alkol miktarı 0,20 promilin üstünde olan diğer araç sürücülerinin karayolunda araç kullanmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca geriye doğru  beş yıl içinde sürücü belgeleri  birinci seferde altı ay, ikinci seferde iki yıl, üç veya üçten fazla olması halinde ise her seferinde 5 'er yıl  süreyle geri alınacak. Görevlilerin tespiti için kullandıkları teknik cihazın kullanılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle hakkında işlem yapılan sürücülere 2 bin 080 TL para cezası kesilerek araç da trafikten men edilecektir"

 

Barışık, şoförlerin trafik görevlilerine "Böyle yasa olduğunu bilmiyordum, görmedim gibi" söyleyecekleri mazeretlerin kabul görmeyeceğini kaydederek herkesin yasalara uymasını istedi. Barışık,  "Eğer düzgün bir trafik, herkesin birbirine saygılı olduğu bir trafik düzeni olmasını istiyorsak bu kurallara uymak zorundayız" diyerek uyarıda bulundu.