Avukatların katılımı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulun Divan Kurulu Başkanlığına Av. M. Ziya Yergök, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığına Av. Oktay Yaşar, Yazmanlığına Av. Gamze Lamba, üyeliğine de Av. Beyza Sağdıç seçildi.
Divan Başkanı Av. Yergök, 29. genel kurulunun ülkemize baromuza meslektaşlarımıza ve tüm hukuk camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, “ Bir hafta sonra 93. kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız cumhuriyetimizle yaşıt olan baromuzun bugünden sonra da meslektaşlarımızın hak ve hukukunu, demokrasiyi ölümsüz savunacağına inancımız tamdır. Bu duygularla genel kurul çalışmalarını başlatırken katkınız ve katılımın için tekrar teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz” dedi.
 
Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık yaptığı konuşmada, 2241 avukatı, 281 stajyer avukatıyla Türkiye'nin altıncı büyük baro olduklarını belirtti.
Av. Çıtırık, 28 Kasım 2015 yılında katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'yi de unutmadı ve; ''Sorumluluk sahipleri, soruşturmasında bir adım ilerleme olmamasının da utanmazlığını yaşaması gerekir" dedi.
Av. Çıtırık, yapılmak istenen anayasa çalışmalarının ülkenin içinde bulunduğu, toplumsal huzur ve iç barışın sağlanamadığı günlerde doğru bulmadıklarını ifade etti. Ülkede tarafsız ve bağımsız yargı olmadığını, KHK'lerle, avukatlık görevinin de sağlıklı bir şekilde yürütülemediği süreçten geçildiğine dikkat çekti. Mesleğin sorunlarına da değinen Av. Çıtırık, "Avukatların aleyhine yönelen icraların artması nedeniyle, mecliste bir komisyon kurulması talebimiz malesef çoğunluğu hukukçu milletvekilleri tarafından ret edilmesinin ayıbı da onlara aittir" diye konuştu.
 

"ORTADOĞU BATAKLIĞINDA TÜRKİYE'NİN YERİ YOKTUR"
 
Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık, "Suriye ile komşuluk ilişkilerimiz varken, iç karışıklığına müdahil olunması, o bölgede terör örgütlerine lojistik destek sağlamak çok büyük hatadır. Bugün Türkiye'nin Ortadoğu bataklığında yeri yoktur. Çocuklarımızı oraya gömmeye hiç kimsenin hakkı da yoktur. Çocuklarımızın ateşe atılmaması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
 
"4 YILDA KIRDIKLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM"

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık, "40 yaşında genel kurlumuzun teveccühleriyle baro başkanı seçilerek bugünlere geldim. Olağanüstü günlerin baro başkanıydım. Ülkenin hop oturup hop kalktığı günler yaşadık. 4 yılda kırdığım meslektaşlarımdan özür dilerim. Elbette eleştireceksiniz. Vicdanı elden bırakmadan her türlü eleştiriye açığım. Biz, hep hukukun siyasetini yaptık. Hukuk devletinde baro başkanı konuşmayacaksa kim konuşacak?. Birlikte yönetme kültürüyle yerelden ulusala taşıdığımız bir baroyu bırakıyorum" dedi.
Baro Başkanı Av. Çıtırık, İsmail Cem'in "Veda" şiirini okuyarak sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından, Av. Çıtırık, baro personelini sahneye davet ederek, "Sizler bizim yüzümüzü hep ağarttınız" dedi. Baro personeli de Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'a çiçek takdim etti. Baro Yazı İşleri Müdüresi Çiğdem Buyruk da, personeli adına Başkanı ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu. Adana Barosu 2014-2016 yılı dönem faaliyet raporu Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk tarafından okundu. Ardından baromuzun faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.
 
Baro’nun gelir-gider raporunu Sayman Üye Av. Hare Arabacı Özdemir tarafından okundu.
Denetleme kurulu raporu da Av. Erhan Sönmez tarafından okundu. Faaliyetler, denetleme ve gelir gider raporları hususunda avukatlar söz aldılar. Yapılan oylama ile 28.Dönemin denetim, bilanço ve faaliyet  raporu onaylandı.
 
Genel Kurula ; CHP Adana Milletvekili Zülfükar İnönü Tümer, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdagül Gündoğan, Gaziantep Baro Başkanı Av. İskender Kahraman, önceki dönem baro başkanları katıldı.
İK ADAY YARIŞACAK
23 Ekim 2016 Pazar günü Seyhan Otel’de 09.00’da yapılacak seçimlerde Av. Veli Küçük ve Av. İbrahim Gazioğlu’nun listeleri yarışacaklar.