Sosyal sorumluluk çerçevesinde düzenlenen etkinlik okul yönetimi, veliler ve yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Gün boyu öğrenci velileri ve vatandaşlarımızın kan bağışı Kızılay görevlileri tarafından kabul edildi. Etkinlikte 200 ünite kan bağışlandı.


Kan bağışı öncesi düzenlenen törene, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Necati Kameroğlu, Okul Müdürü Ali Kahya Demirhan, Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cem İrik ve Baro mensubu Av. Halil Aklar ve eşi Sezin Aklar da katıldılar.

Programda kan bağışında bulunanlara sertifika ve madalya takdim edildi. 
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, kan bağışından önce sağlık durumlarıyla ilgili formlar doldurup, daha sonra da kan değeri, tansiyon ölçümü, ateş, nabız gibi bulgularına bakıldı.


Kan vermesi uygun bulunan Av. Küçük, “Her yıl yüzlerce insan hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybetmektedir. Sürekli ve düzenli kan bağışı sayesinde bu can kayıpları yaşanmayabilir. Her sağlıklı birey kan bağışlamalıdır. Bende yılda en az bir kez bağışında bulunmaktayım. Baro olarak, Kızılay Adana Şubesi işbirliği ile bir Adliye Binamızda meslektaşlarımız ve çalışanlarımızla bir kan bağışı kampanyası düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Okul Müdürü Ali Kahya Demirhan, kampanyaya destek veren Baro Başkanı Av. Veli Küçük'e teşekkür etti.

Kızılay Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı, kış aylarında kan bağışının az olması ve kana sürekli ihtiyaç olmasından yola çıkılarak Kızılay ve Cebesoy İlköğretim Okulunda gerçekleşen kampanyada; Veliler ve yurttaşlarımız kan bağışında bulunmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Çeşitli ikramlarla program sona erdi.