Oturma eylemi yaparak evlatlarına kavuşmak isteyen tüm annelerin her geçen gün büyüyen bu feryadının sonuç vermesini arzuladığını vurgulayan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük açıklamasında konuya ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaştı.             

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Her ne suretle olursa olsun, ister kandırılarak veya zorla, ister kendi isteği ile dağa çıkmış veya çıkarılmış çocuklarına kavuşmak isteyen annelerin bu eylemine her kesimin amasız, fakatsız, şartsız ve koşulsuz destek vermesi gerekmektedir.

Annelerin çocuklarına kavuşmalarını amaçlayan bu eyleme herkes bütün siyasi gayelerden uzak ve açık destek vermelidir. Çocuklarına kavuşmak isteyen annelerin bu eylemi gibi, uzun yıllardır kaybolan ya da kaybettirilen çocuklarının bulunmasını isteyen Cumartesi Annelerinin eylemlerinin de benzer nitelikte olduğu, yüreği yanan bu annelerin sesinin de duyulması gerektiği gibi Şehit Annelerinin de sesinin duyulması gerekmektedir.

Acıların yarıştırılmaması ve ayrıştırılmaması, ortak bir paydada ittifak sağlanarak umutla evlatlarını bekleyen tüm annelerin gözyaşlarının dindirilmesini bekliyoruz.

Toplumsal barış ve huzur ivedilikle sağlanmalıdır. Bunun için de uzun bir süredir akan kardeş kanının durması noktasında annelerin bu anlamlı eylemine tüm kesimler kulak vermeli,  çocukların ana kucağına dönüşü noktasında oluşabilecek olumlu adımlarda da yaşanması muhtemel hukuki sorunların çözümüne yönelik daha önce çıkartılan 4959 sayılı Topluma Kazandırma Yasasının kapsamına uygun, hatta  daha kavrayıcı düzenleme yürürlüğe konulmalıdır.

Tüm annelerin ‘SENİN ANNEN BENİM ANNEM’ ayrımı yapılmaksızın bu eylemlerine, insani ve vicdani taleplerine  tüm kesimlerin destek vermesini ve bu eylemin kalıcı bir barışa vesile olmasını diliyoruz.”