Ziyaret esnasında, baromuz 30 paket 15 kg kuru mama, 4 koli 24 paket yaş mama ile 10 adet palet yatak bağışı yaptı.  Baro Başkanı Av. Küçük,  Adana Barosunun en çok faaliyette bulunan komisyonlarından birisi olduğu için Hayvan Hakları Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Ayrıca,  çalışmalarının ve başarılarının devamını diledi.

Hayvanları sevmeyenin insanı ve insanlığı da sevmeyeceğini, hayvana şiddetin bir adım ötesinin insana şiddet olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Hayvanlara yönelik suçlarınTCK kapsamına alınması bu yönde yürütülen çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini” nin altını çizdi.

Av. Küçük, barınağa destek ve katkılarının devam edeceğini bildirdi. Hayvan haklarının korunmasının, toplumun sağlık ve huzuruyla da ilişkili olduğunu ifade eden Av. Küçük, Adanalıların hayvan hakları konusunda duyarlılığının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Av. Küçük, "Kanunla, başta evcil hayvanlar olmak üzere tüm hayvanların, insan ve doğa kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesi, gözetilmesi, bakımları, kötü muamelelerden uzak tutulması, canlarının ve sağlıklarının korunması amaçlanmış ve taraflara görev ve sorumluluklar yüklenmiştir. Baromuz da hayvan haklarını korumada anlamlı bir çalışma sergilemektedir. Doğadaki dengenin sağlanması için hayvan neslinin korunması büyük önem arz etmektedir. Bu önemli konu hakkında da tüm insanlara görev düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Doğal Yaşam Aktivistleri Derneği Başkanı Gülay Varhan da,  Baro'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Biz burada 350-400 civarında hayvanların karınlarını doyuruyoruz, onların her şeyi var, tek eksikleri sevgi. Onu da sizler gibi insanların gelmesi halleder." dedi.