Öncelikle fakültenin bulunduğu Sarıçam Belediyesi Başkanı Av. Bilal Uludağ ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili ile telefonla iletişim kuruldu, yetkililer yaşanan yol ve ulaşım sorununun son dönemdeki olumsuzluklar üzerine çok kısa süre içerisinde çözüleceği bilgisini verdiler.

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük devamında, Baro Saymanı ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. İlknur Önal ve Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle İletişim Komisyonu Başkan Yardımcımız Av. Tuğçe Nermin Kayar Türk ve öğrencilerle birlikte Ç.Ü.Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili’ yi makamında ziyaret etti. 

Görüşmeye Ç.Ü Hukuk Fakültesi öğrenci temsilcisi Bilge Kaan Güner, öğrenciler Shahrouz Rafiei Pour, Yelda Yalçın, Derya Türkay, Eser Bektaş’da yer aldı.

Yaşanan sorunlarla ilgili öğrenciler sıkıntılarını anlatırken, yolun yapılmasını, ring servisleri için durak yapılmasını ve okula ulaşım için belediye otobüs seferlerinin konulması taleplerini ilettiler. Öğrenciler, "Ortada resmi mercilere şikayet boyutuna ulaşan ciddi mağduriyetler var ve gidermek yetkililerin görevidir. Arkadaşlarımızdan bazıları tacize uğradı ve karakola suç duyurusunda bulundular. Yol güvenli olmadığı gibi herhangi bir kamera da yok" dediler.

Av. Veli Küçük, yetkililerle karşılıklı diyalog çerçevesinde yaşanan tüm sorunların giderilebileceğini belirterek, "Baro olarak yarının hukukçuları ve avukatları olacak Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yaşadığı sorunları ve sesini sosyal medya üzerinden duyduktan sonra sessiz kalmamız mümkün olamazdı. Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörümüz ve Hukuk Fakültesi Öğrencileriyle İletişim Komisyonu Başkan Yardımcımız ile gençlerimizin sorunlarını dinledik. Onların yetkililerden sadece güvenli bir yol ve ulaşım talepleri var. En temel ve önemli ihtiyaç olan bu sorunların çözümü yetkililerin göstereceği ve bizlere de ifade ettikleri hassasiyet ile kısa sürece çözülecektir." dedi.