Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada baskı amaçlı bu soruşturmanın öğrencilere gençlere resmi yolla yapılan bir dayatma olduğunu belirterek, öğrenciye destek verdi.

Av. Küçük, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir öğrenci, bir gence Sakarya 'da Kız Öğrenci yurdunda şort giydiği vb. sebeplerle soruşturma açılmış ve bu öğrenci uğradığı baskılar sebebiyle yurdu terk etmek zorunda kalmış. ‘Kimse yaşam tarzından dolayı ötekileştirilemeyecek’ denildiği bir dönemde görüyoruz ki, ülkedemizde karanlık ve gerici yaklaşımlar kadını ötekileştirmeye devam etmektedir. Kadın yaşam tarzıyla, duruşuyla, bedeniyle yine ötekileştiriliyor. Fiziksel, cinsel ve duygusal şiddete maruz kalıyor. Başörtülü diye üniversite hakkının elinden alınması da, şortlu diye öğrenciye yurtta baskı uygulanması da çağdaş toplum anlayışına aykırıdır.

Ve bu çağda hala kılık kıyafeti tartışıyor olmamızla da ne kadar gelişmiş (!) bir ülke olduğumuzu, tipik ortadoğu mantığından çıkamadığımızı gösteriyoruz.
Hakkında tutanak tutulan ve ifadesi alınan genç kızımızın yaşadığı travmanın sorumluluğu devlete ve tüm topluma aittir. Yurttaşımızın hayat tarzına ve özel hayatına girilmeme garantisini anayasa vermektedir.

Bugün Türkiye'de yaşananlar, sivil dikta uygulamalarının yansımalarıdır ve hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşılmaktadır. Kamusal düzeni bozmamak kaydıyla özel yaşam ve kıyafet serbestliği mutlaka korunmalıdır.

Bu çağ dışı uygulamayı yapan görevliler hakkında derhal soruşturma başlatılıp yasal gereklilik yerine getirilmelidir. Bu tarz ilkel ve gerici uygulamalara karşı kararlılıkla duracağımızı ve süreci büyük bir 'titizlik'le izlemeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygı ve kaygıyla sunuyoruz.''