Her kesimden insanlarla kahvehanelerde, salonlarda ve köylerde biraya gelen Baro Yönetimi 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Anayasa değişikliğine neden hayır denmesi gerektiğini tüm yönleriyle ve gerçekliğiyle anlattılar. Yurttaşların da sorularını yanıtladılar.

"MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİDİR"
"Kuvvetler ayrılığının ortadan kalkması ile 'hürriyet' ortadan kalkacaktır, 'anayasa' ortadan kalkacaktır" diyen Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük konuşmasında şunları söyledi :

"Hakların güvence altına alınmadığı ve kuvvetler ayrılığının olmadığı bir toplumda aslında bir anayasa da yoktur. Anayasa mahkemesinin olağan üstü hal kararnamelerini denetlememe yönünde verdiği kararla, OHAL tümü ile keyfi bir KHK yönetimine dönüştürülmüş bulunmaktadır. Bu durum sürerken meşru ve demokratik bir anayasa tartışması yapılamayacaktır. Gençlerimize 18 yaşında seçilebilme hakkı verilmek istenmesi gençlerin desteğini almak için yapılan göstermelik bir hamledir. Şuanda Anayasamız mevcut haliyle 25 yaşında seçilme imkanı vermesine rağmen, Meclis'te bugün bir elin parmakları kadar bile temsil edilmedikleri ortadayken, bu düzenlemenin aslında gençleri Meclis'e taşımayacağı açıktır. Yapılmak istenen; demokratikleşmek için anayasa değişikliği değil bir rejim değişikliğidir. Ülkeyi ve insanlarının hak ve özgürlüklerini bir kişiye teslim etme girişimidir. Parlamenter demokratik sistemin ortadan kaldırılması girişimidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerine saldırıdır. Kuvvetler ayrılığını yok etmektir. Sadece yürütme yetkisini değil, yasama ve yargıyı da tek elde toplamaktır. Bu Anayasa değişikliği Milli birliğimizi ortadan kaldırılarak, hem duygusal hem de fiili bölünmelere yol açacaktır. Ülkemizin eyaletlere ayrılması tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen yetkilerin bir kişi de toplanmasını doğru bulmuyoruz. Bugüne kadar mevcut yönetim modeliyle ne istenildi de yapılamadı ki şimdi tek adam modeli dayatılıyor. Yurdumuzu ve milletimizi bir tek kişinin iradesine ve insafına bırakacak bu değişiklik önerisine sessiz kalamayız. Bu ne bir kişinin, ne bir partinin meselesidir. Bu ne iktidar, ne de muhalefetin yanında olmak değildir. Bu Anayasa değişikliği içerisinde denge, denetleme ve kontrol bulunmadığından tek adam iktidarı ve hatta diktatörlüğü yaratır. Yakın tarihimizde gördüğümüz Irak'taki Saddam Hüseyin dönemi, Libya'da gördüğümüz Muammer Kaddafi döneminde ve Suriye'deki Beşar Esad dönemi en çarpıcı olumsuz örneklerdir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğinin yanında olmaktır. Meselemiz; memleket meselesidir ve bu memleket hepimizin. Hep birlikte Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkalım, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yücelterek, çağdaşlaşma yolunda tek adam rejimine izin vermeyelim, referandumda hayır diyelim."