Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Mert Kuşdemir, Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Buyruk ve emekli çalışanımız Ünal Duran Merhum Av. Savaş Bedir'in Buruk Mezarlığındaki kabrine karanfil bırakıp dua ettiler.

Avukata saldıran kişilerin de ileride avukata ihtiyaç duyacaklarına dikkat çeken Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, anma töreninde duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:

"Meslektaşlarımıza yönelik şiddet olayları, mesleğe başladığımız günlere göre ciddi bir boyutta artış göstermiştir. Bu tespit hem şehrimiz için hem de ülke geneli için geçerlidir.

Yurttaşlarımızın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir.

Kamu görevi ifa eden Avukatlar, bir davanın tarafı değildirler.

Avukat Yargıyı oluşturan üç sacayağından savunmayı temsil etmektedir.

Avukatlar yalnızca müvekkillerinin haklarını savunurlar. Avukat dosyanın tarafı değildir.

Avukatları dosya ile özdeşleştirerek 'taraf gibi' görüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunmanın hiçbir izahı bulunmamaktadır. Avukata saldırı vatandaşa saldırıdır.

Unutmamalıdır ki, savunma bir gün herkese gerekli olacaktır.

Avukatın Yargının kurucu unsuru olduğu çoğu zaman gözden kaçırılmaktadır.

Hukuk sisteminin temelinde, öncelikle hak ve özgürlüklerin korunması ile her bireyin mesleğini rahatça icra edebileceği ortamların yaratılmasını sağlamak yatar.

Avukat hak ettiği değerin verilmediği bir yargı sisteminden, demokrasiden ve  adaletten bahsetmekte mümkün değildir.

Avukat kanunların kendisine tanıdığı yetkiler doğrultusunda hareket eder. Amacı adaletin sağlıklı işlemesine yardımcı olmaktadır. Şiddetin kabul edilir bir yönü yoktur."

"STAJ DÖNEMİMDEN ARKADAŞIMDI"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Benim de staj döneminden yakın arkadaşımdı. Hiç yaşanmasını istemediğimiz bir olay sonucu kendisini yitirdik. Yaşanmasını istemediğimiz bu olayların altında avukatı mesleki bilgi ve deneyimini sunan kişi olarak değil, dosyanın tarafıymış gibi gören zihniyetin saldırısı vardır. Dileğimiz; yurttaşın hak arayışının ve adalete erişiminde sesi olan avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların son bulmasıdır.

Sadece sağlıklarında değil, vefatlarından sonra da yitirdiğimiz değerleri hatırlamak, onları yad etmek gerekir.

Meslektaşımızı ve aynı olayda hayatını kaybeden Adliyemizin en munis isimlerinden icra memuru Hasan Fındıl'ı da asla unutmadık ve her daim gönlümüzde yaşayacaklar.” diye konuştu.

Merhum meslektaşımız Av. Savaş Bedir,  23 Ekim 2001 tarihinde İcra Memuru Hasan Fındıl ile icra için gittiği bir evde vurularak katledilmişti.