Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, komisyon üyeleri ile birlikte 300 kişilik bir kadronun başarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Komisyonlarda başkanlık yapan meslektaşlarıma ve üyelerine teşekkür ediyorum.
 
Bu manevi değeri yüksek olan bir toplantıdır. Eski üstatlarımızın da aramızda bulunmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Törene katılan sicili en eski avukatlarından Sadettin Tokbey, "Mesleğinizin değerini iyi bilmelisiniz. Avrupa’da avukatlara, ‘şövalye’ derlerdi, oysa siz şövalyeden daha üstünsünüz" diye konuştu.

Av. Zahit Öztekin ise, zaman içerisinde çok şeyin değiştiğini, özellikle de eski nesil ile yeni neslin anlaşmasının zor olduğuna vurgu yaptı. Av. Öztekin, "Eskiden Arapça tabirler çoğunluktaydı. Şimdi benim torunum da hukukçu oldu. Eski tabirlerde, yeni tabirlerde o kadar farklı ki, şimdi torunumla anlaşmakta zorluk çekiyorum. Eskilerin tecrübelerini, yeni neslin enerjisi ve bilgisini birleştirebilirsek her alanda ileri gidebiliriz" şeklinde konuştu.

Av. M. Çetin Berköz de, tarihin önemine ve değerine dikkat çekerek, "Tarih geçmişi tekrar için değil, geleceği tesis etmek için yararlanılacak değerli bir mirastır. Bu konuda baromuzun çeşitli etkinliklerle bu değerlere sahip çıktığını göstermiştir. Böyle bir baroya mensup olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.