Konuklarını ağırlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmet Yüksel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşme esnasında belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede özellikle son günlerin kamuoyunda en çok tartışılan ‘bankamatikçi’ ve ‘ihtiyacın üzerinde’ olduğu belirtilen çalışanlar ile ilgili işten çıkartmalar konuşuldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Yüksel, aylık olarak 60 milyon lira açık veren Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yasaların amir hükmüne rağmen bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşarak haddinden fazla işçinin işe alındığını, hiç işe gelmeden aylık alan ve hatta yurt dışında olan bankamatikçilerin olduğunu, gerçek ihtiyacın çok üzerinde alımların belediyeyi çalışamaz hale getirdiğini, tüm Adanalı hemşerilerimizin hakkını korumayı hedeflediklerini ve tasarrufların siyasi olmadığını ifade etti.

“KAMUSAL İHTİYAÇ VE LİYAKAT İHLAL EDİLMEMELİDİR”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük de, 31 Mart 2019 Yerel ve Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ülke genelinde diğer büyükşehirlerde yapılan yönetim değişiklerinin ardından gerçekleşen yönetsel görevlendirmelerin ve işten çıkarmaların toplumda ve medyada tartışma konusu olduğunu ifade etti.

Baro Başkanı Av. Küçük, burada yaptığı açıklamada; “Yerel yönetimlerde şehrin ihtiyaçları, yapılmak istenen hizmetler ve projeler için belediyenin bütçesi ve ekonomik koşulları dikkate alınarak, gerçekçi ve kamu yararı odaklı değerlendirmeler yapılmalıdır. Şayet hiç çalışmadan ve işyerine gelmeden ödeme alan kişiler mevcutsa hukuksal işlem yapılması görevlilerin yasal zorunluluğudur. Ayrıca yapılacak görevin olağan ihtiyacının üzerinde çalışan sayısı mevcutsa iş hukukun kurallarına riayet edilerek ihtiyaca uygun değerlendirme yapılmalı, işin gereğinden fazla çalışan bulunmakta ise azaltımda yasalar ve içtihatların belirttiği şekilde en son işe başlayan üzerinden değerlendirme yapılması gerekliliktir. Bütün bu değerlendirme ve tasarruflar dikkate alınarak gidilecek personel yapılanmasında kamusal ihtiyaçlar ve liyakat ihlal edilmemelidir. Bu ilkeleri ihlal eden işten çıkarmalar ve ekmeğini alın teri ile kazananların uğradığı hak kaybı var ise durum tekrar değerlendirilerek yanlış uygulama düzeltilmelidir. Şeffaf ve denetlenebilir yönetsel anlayış hakim kılınmalıdır. En nihayetinde tüm Adanalılara ait olan yerel kaynakların genele ve kamuya hasredilerek kullanılması yerel yöneticilerin görev ve vicdani sorumluluğudur.” dedi.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, resmi kurum ve kuruluşlarımız, Meslek Odalarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlik beraberlik içerisinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu birlik beraberliğimizi devam ettirmemiz Adana’mız açısından çok önemli, Büyükşehir Belediyesi ile geçmişte yaptığımız ortak çalışmaları sürdürmek ve arttırmak istiyoruz. Yerel seçimler sonrasında göre başlayan yeni yöneticilerimize başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

GENEL SEKRETER ERGÜL ÇELİK ZİYARET EDİLDİ

Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Ergül Halisçelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret esnasında Belediyenin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.