Törende konuşan Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, ruhsat alan genç meslektaşlarını, ailelerini kutladı ve staj yapılan büro avukatlarına katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Adana Barosu Başkanı Avukat Çıtırık, daha sonra şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisindeki avukat kökenli milletvekillerinin konumuna baktığınızda Meclis Başkanından, Başbakan yardımcısına, tüm partilerin gurup başkanvekillerinin, parti genel sekreterlerinin avukat kökenli milletvekilleri olduğunu görmekteyiz.  Ancak acı ama gerçek şu ki savunma mesleğinin sorunlarının çözülmesine katkı sağlayacak gündem maddesinin görüşülmesini bile hukukçu milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği de ortadadır. Savunma mesleğinin alanın daraltıldığı günlerde hangi siyasi partiye mensup olursanız olun, savunma mesleğinin sorunlarının çözümlenmesinde ortak hareket edilmelidir. Siyasi iktidarın savunma mesleğine bakışı ortadadır. Savunmayı yok sayan, savunmayı şekli unsur olarak gören, olsa da olur olmasa da olur anlayışı ile ülkeyi yönetmektedir. Ülke sorunlarının arttığı bir dönemde, Türkiye’nin etkin ve saygın barolara ihtiyacı vardır. Böylesi günlerde siz değerli genç meslektaşlarıma hem avukatlık mesleğinin sorunlarının aşılabilmesinde hem demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlüklerin ve hukukun savunulmasında önemli sorumluluk düşüyor. Sizlerin de bu sorumluluğu yerine getireceğinize inancım tamdır. Hukukun bir gün herkese lazım olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum”

Mahmut Esat Bozkurt Salonunda düzenlenen törenle ruhsatlarını alan stajyer avukatların adları şöyle:

Sabiha Örtlek (Çukurova Üniversitesi), Seda Sezer, Özer Özbayrak ve Ali Güngör (Çağ Üniversitesi)

Genç meslektaşlarımızın cübbelerini ise Av. Cem Kösemen, Av. Türkan Eşli, Av. Muzaffer Yurtbulmuş ve Av. Fevzi Başar Özsoy giydirdi.