ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İstanbul Beşiktaş’ta 30’u polis 38 kişinin şehit olduğu terör saldırısına adeta isyan etti.  Barut, terörü önleme ve terörle mücadele yetkisini elinde bulunduran siyasi iktidara, “Yeter artık, durdurun ölümleri” çağrısında bulundu.
Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında Vodafone Arena Stadı önündeki Çevik Kuvvet ekibini hedef alan bombalı araç ve canlı bomba saldırılarına CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, sert tepki gösterdi.
Terörün Türkiye’nin kaderi olmadığını, olamayacağını vurgulayan Barut, ulusal kurtuluş mücadelesinde yedi düvele meydan okuyan ve emperyalizme diz çöktüren Türkiye Cumhuriyeti’nin teröre asla teslim olmayacağının altını çizdi.
7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin, her gün canlı bombaların kendini patlattığı Ortadoğu ülkelerinden farksız bir hale geldiğine işaret eden Barut, terörü besleyen, destekleyen, terörden ve kandan beslenen herkesi lanetledi.
Terörün acı, gözyaşından başka bir şey getirmediğinin altını çizen Barut, terörü hiçbir zaman kanıksamayacaklarını dile getirdi.
Barut, “Terörü kabullenmeyeceğiz. Terörün Türkiye için sıradanlaşan bir olgu olmasına da izin vermeyeceğiz. Türkiye bunu hak etmiyor.  Sıfır terörle iktidara gelen ve 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten siyasi iktidar, OHAL yetkileriyle bile terörü önleyemez hale gelmiştir. İktidar TBMM’yi terör gündemiyle toplamalı ve diğer siyasi partilerin de desteğini alarak bu sorunu kökten bitirmelidir. Bir tek yurttaşımızın bile terör nedeniyle yaşamını yitirmesine, bir tek çocuğun dahi anasız ya da babasız kalmasına tahammülümüz kalmadı. Yeter artık, durdurun ölümleri” diye konuştu.