Adana iş dünyasının tanınan ve sevilen iş kadını, Gümrük Müşaviri Türkan Cerrahoğlu, kuruluşunun 39. Yıldönümü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’le bir süre sohbet eden Cerrahoğlu, Adanalı gazetecilerin cefakar bir mücadele örneği sergilediğini söyledi.
ADSİAD Başkan Yardımcısı, Adana Güçbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Gümrük Müşavirleri İcra Kurulu Üyesi, İŞKAD ve BPW üyesi olan, uzun yıllar Gümrük Müdürlüğü görevi yapan, 49 yıllık iş yaşamında birçok ödülü bulunan Net Gümrük Müşavirliği Kurucusu ve Sahibi Türkan Cerrahoğlu, gümrük müşavirlerinin Türkiye ekonomisinin nabzını tuttuğunu söyledi.
Net Gümrük Müşavirliği olarak merkezi Adana’da olmak üzere İncirlik, Mersin ve İstanbul şubeleriyle tüm Türkiye’deki mükelleflerine açık, şeffaf, kaliteli ve dürüst hizmet vermeyi ilke edindiklerini kaydeden Cerrahoğlu, değişen dünya şartlarına göre kurumsallaşmaya önem verdiklerini dile getirdi.
Net  Gümrük Müşavirliği’nin bireysel bir yönetim anlayışından kurumsal bir kimliğe büründüğünü, kurumun bazı önemli kurallarla görev tanımını yeniden şekillendirdiğini vurgulayan Cerrahoğlu, “Gümrük müşavirliği ekonominin yapı taşlarından biridir. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında mesleğimizin önemi yadsınamaz. Biz de bu gerçekleri göz önüne alarak dünya ile rekabet edebilecek bir düzeyde ilerliyoruz. Bu nedenle İstanbul’da 27 yıllık mesleki birikimiyle öne çıkan bir arkadaşımızı bünyemize aldık. Mükelleflerimize dürüst hizmeti esas alarak kurumsal bir kimlik kazandık. Personelimizin görev tanımı yeniden ele alındı. Personelimizin sosyal güvenliğini ön planda tutarak yeni dönemde daha düzenli ve daha başarılı bir firma olarak mükelleflerimize hizmet sunacağız” diye konuştu.
Ziyareti için Türkan Cerrahoğlu’na teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise Adana’da zor şartlar altında yayın yapan gazetelere sahip çıkılması çağrısında bulundu.